DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen több, mint jónak érezte az autót

Igaz, ez sem volt elég a Q3-ra az Alfa Romeótól, ráadásul a finn csapattársa, Antonio Giovinazzi a rajtrács végéről vághat neki a Kínai Nagydíjnak vasárnap.

Eddig nem a legerősebb hétvégéjét teljesíti az Alfa Romeo. A pontszerzés még meglehet a vasárnapi futamon Kimi Raikkönennek, de csapattársának rendkívül nehéz dolga lesz a rajtrács végéről.

A finn az eredmény (13. pozíció) ellenére fantasztikusnak érezte az autóját: „Azt kell mondanom, hogy volt egy pár jó kifutásunk az időmérőn. Az utolsónál az érzet még jobb is volt, mint kellene. A hátsó egyenesben egyedül maradtam egy ponton, így nem kaptam szélárnyékot. Néha ez ilyen. Meglátjuk, mit érhetünk el vasárnap a futamon.”

 sauber-kinai-idomero-2019



Antonio Giovinazzi már nem lehet ilyen elégedett, mivel nem tudott gyorskört futni a kvalifikáción: „Nem a legszerencsésebb hétvége eddig nekem. Akadt egy gondunk az időmérőn, amit még ki kell vizsgálnunk. Be kellett mennem a bokszba, és nem is tudtam visszatérni a pályára gyorskört futni.”

„Ez így nem a legjobb, de a pálya legalább kínál lehetőségeket az előzésre, így olyan céllal fogok hátulról a futamnak, hogy annyit lépjek előre, amennyit csak tudok” – zárta a célokkal az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: