DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Megszakadt Raikkönen elképesztő sorozata - statisztikák

Valtteri Bottas hetedik pole-pozícióját szerezte meg, Kimi Raikkönennek pedig megszakadt egy hosszú sorozata. Rengeteg érdekességgel szolgált a kínai időmérő a statisztikák szerelmeseinek.

Valtteri Bottas és Lewis Hamilton késhegyre menő küzdelmet vívtak a pole-pozíció megszerzéséért, melyet a Ferrari csak a háttérből figyelhetett. Rengeteg statisztikai érdekességgel szolgált a 2019-es szezon Kínai Nagydíjának időmérő edzése, lássuk, melyek ezek!

- Bár ez lesz az ezredik Formula-1-es világbajnoki futam, de ez mindössze a második alkalom az F1 történetében, hogy a top 10-ben tökéletes sorminta fedezhető fel, hiszen az első sort a Mercedes, a másodikat a Ferrari, a harmadikat a Red Bull, a negyediket a Renault, az ötödiket pedig a Haas sajátította ki.

- Bottas utoljára a 2018-as Orosz Nagydíjon gyűrte le Lewis Hamiltont az időmérő edzésen, hét versennyel ezelőtt.

Bottas végre le tudta győzni Hamiltont


- A legutóbbi öt Kínai Nagydíjból négyszer is a pole-pozíciót megszerző versenyző tudott diadalmaskodni, ami jó ómen Bottas számára.

- Ez az 59. hétvége, mikor a Mercedes kisajátította az első sort, így már csak háromszor kell ezt megtenniük, hogy a lista élére álljanak, ahol elképesztő módon a McLaren a Williams és a Ferrari is 62 alkalommal áll.

- Megszakadt Kimi Raikkönen elképesztő sorozata: a finn pilóta zsinórban 53 időmérőn keresztül volt állandó tagja a Q3-nak, ami a leghosszabb ilyen széria az aktív versenyzők között.

Ötvennegyedjére már nem jött össze a korelnöknek

- Danyiil Kvjat mindössze 22 ezredmásodpercre volt attól, hogy idén először a Q3-ba juttassa a Toro Rossót.

- Lance Stroll viszont „büszkélkedhet” egy ennél kellemetlenebb sorozattal, amely még mindig tart: ez volt zsinórban a hetedik kvalifikációja, mikor nem tudott túljutni még a Q1-en sem, ami szintén a leghosszabb sorozat a jelenleg is aktív versenyzők között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: