DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton komoly hátrányt dolgozott le az időmérőn

A Kínai Nagydíj időmérőjének három leggyorsabb pilótája egyaránt az állítja, hogy nem tudtak mindent kihozni a körükből. Vettel kis híján lemaradt az utolsó menetről, Hamilton a futamon fordítaná meg a 23 ezred lemaradást.

A szezonnyitó után most Sanghajban is kisajátította az első rajtsort a Mercedes, ezúttal viszont Valtteri Bottas vezetésével, aki mindkét Q3-as körében hajszállal gyorsabb tudott lenni Lewis Hamiltonnál, ezzel először szerzett pole-t a tavalyi Orosz Nagydíj óta.

„Ez eddig egy remek hétvége, megvan a pole!” – kezdte nyilatkozatát az autóból kiszállva a finn. „Már az edzésen is kényelmesen éreztem magam az autóban, aztán az időmérőn a Q3-ban igazából kicsit nehezemre esett összerakni a tökéletes kört, de végül ez is elég volt. Az autó nagyon jól működik ezen a hétvégén, Lewisnak pedig sikerült elég sokat javulnia az időmérő során, szóval szoros lett a vége.”

ham_2



Hamiltont illetően a hétvége eddigi része során az látszott, hogy némi lépéshátrányban van Bottasszal szemben, az időmérő végére azonban kis híján képes volt fordítani.

„Gratulálok Valtterinek, egész hétvégén ragyogóan teljesít. Én eléggé szenvedek eddig az autóval, de kis lépésekben sikerült előrelépnem. A hétvége egy szakaszában még nyolctizedes is volt a hátrányom vele szemben, ezért örülök, hogy végül ilyen kicsi lett közöttünk a különbség” – mondta a brit. „Benne maradt némi idő a körömben, de nem baj, majd holnap behozom! A Ferrarik nagyon gyorsak az egyenesben, de kulcsfontosságú volt számunkra, hogy ehhez képest valami extrát elő tudtunk húzni a kanyarokban, köszönhetően a gyárban elemzéseket végző csapatnak.”

A Ferrariknak három tizedmásodperces hátránnyal csak a második rajtsor jutott, a közülük előkelőbb helyen végző Sebastian Vettel pedig szintén a két élcsapat között kiéleződő kanyar-egyenes ellentétre helyezte a hangsúlyt.

„Sajnos úgy tűnik, hogy némi előnyben voltak már a Q1 kezdetétől fogva” – mondta a Mercedesről. „Talán egy kicsi még maradt bennünk, de leginkább annak örülök, hogy egyáltalán sikerült megkezdenem az utolsó körömet, hiszen eléggé szűkösen álltunk az idővel. A csapat szólt, hogy csak 10 másodperces mozgásterünk van, amikor elhagytam a bokszutcát, így sietősre fogtam, hogy időben körbeérjek! Egy kicsivel többet is kihozhattam volna az autóból, de a Mercedesek elkapására az sem lett volna elég. Nagyon gyorsak a kanyarokban, de mi az egyenesekben vagyunk jobbak, így ha a közelükbe férkőzünk, akkor talán tehetünk valamit holnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: