DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Gasly: Még idén utolérjük a legjobbakat

A Red Bull francia pilótája szerint a Honda már most versenyképes motorral rendelkezik, ha a karosszéria problémáit sikerül kijavítani, még idén elkapják a Ferrarit és a Mercedest. Így lesz?

Pierre Gasly mérsékelt sikerrel kezdte pályafutását az energiaitalos istállónál, annak ellenére, hogy tavaly a Toro Rossónál remekelt. A fiatal francia egyelőre nem képes tartani Max Verstappen tempóját, bár Bahreinben már erős pontszerző helyen végzett. Úgy véli, a japán erőforrás erős és folyamatosan fejlődik, jobb aerodinamikával pedig máris az első helyekért küzdhetnének, de ez legkésőbb az idény második felében meg is történik.

„Láthattuk, hogy a Ferrari nagyon erős, különösen a végsebesség tekintetében, némi előnnyel rendelkeznek velünk szemben. De ha összehasonlítom a tavalyi évvel, ez a különbség jóval kisebb. A karosszériát kell fejlesztenünk leginkább” – nyilatkozta Pierre Gasly Kínában. Ez összecseng egyébként Lewis Hamilton gondolataival is, aki szerint a Honda-motor már nagyon erős a Red Bullban, a bikák karosszériája azonban eddig kevésbé veretes.

A Red Bull-Honda még idén odaérhet a legelejére, legalábbis Gasly szerint


„Ha ezt kijavítjuk és a Honda is így dolgozik tovább, mint eddig, hamarosan elkapjuk őket (a Ferrarikat), ez kifejezetten boldoggá tesz. Lenyűgöző (a fejlődés), amit eddig láthattunk, a teljesítmény és az együttműködés terén szinte csak pozitív jelek vannak.”

„Erre az évre kiváló fejlesztési tervvel rendelkezünk. Tudjuk, hogy a Honda is gőzerővel fejleszt és tavalyhoz képest már most is hatalmas előrelépést tudott felmutatni. Elégedettek vagyunk ezzel és reméljük, az évad további részében is ugyanezt tapasztaljuk majd” – tekintett előre Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: