DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kubica semmi jóra nem számít Kínában sem

Valódi fejlesztések híján a Williams-Mercedes Sanghajban is sereghajtó szerepre készülhet. Így gondolja Robert Kubica is, aki meg lenne lepődve, ha bármilyen előrelépést érzékelne a hétvégén.

Kevés dolognak örülhetnek mostanában a Williams háza táján. Az egyetlen pozitívum a 2019-es idény eddigi periódusában, hogy mind Melbourne-ben, mind Bahreinben mindkét pilóta meglátta a kockás zászlót. Apró szépséghiba a történetben, hogy ez mindkétszer az utolsó és utolsóelőtti helyen történt, messze lemaradva a középmezőnytől is.

2018-ban azt hihettük, a lejtő aljára ért a grove-i istálló és innen már csak felfelé vezethet az út. Tévedtünk, az idei év ugyanis egyelőre abszolút mélypont, jelenleg a pontszerzést még legmerészebb álmaikban sem képzelik el a versenyzők. Robert Kubica sem hiszi, hogy az elmúlt két hétben bármi változott volna, valószínűleg most is sereghajtók lesznek.

A Williams jó eséllyel Kínában is csak a többi autó hátát nézheti


„Az első három pálya eléggé különbözik egymástól. Ausztrália azért, mert nem állandó pályacsík, Bahreinben pedig a hátsó abroncsok kaptak különösen nagy terhelést. A sanghaji helyszín kicsit talán jobban hasonlít Ausztráliára. Ugyanakkor egy nagyon hosszú egyenest is találunk, ami bonyolultabbá teszi megtalálni a megfelelő leszorítóerőt, valamint nehézségek adódhatnak a hőmérséklettel is” – nyilatkozta Robert Kubica.

„Sajnos nagyon meg lennék lepve, ha gyökeresen más teljesítményre számíthatnánk. Remélhetőleg valamit azért javulunk, de ha bármi is jobban festene az eddigieknél, az a körülmények és a pálya miatt lenne és nem más okból” – tekintett előre meglehetősen pesszimistán a lengyel pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: