DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Kapott Ecclestone a schumacheres kijelentésért

A hétszeres világbajnok nem ismerte a határokat, ezért rossz színben tüntette fel saját magát vagy épp az egész F1-et – Bernie Ecclestone szavai felháborították az exmenedzsert, Wili Webert.

A Formula-1-et 2016-ig irányító Bernie Ecclestone egy nyilatkozatban úgy beszélt a sportág legsikeresebb résztvevőjéről, Michael Schumacherről, mint egy eredményes, de kétes versenyzőről.

„A problémája az volt, hogy nem ismerte a határokat. A botrányoknak köszönhetően nagy hírverést kaptunk, csak nem olyat, amilyet kellett volna” – mondta Ecclestone, többek között az 1997-es utolsó versenyen történt ütközésre utalva Jacques Villeneuve-vel. Ecclestone szerint Schumacher visszatérése 2010-ben a Mercedesszel szintén hiba volt: „Jót tett a Formula-1-nek, de neki nem. Már megint ott tartunk, hogy nem volt tisztában a határaival.”

Weber és Ecclestone 2000-ben


A Michael Schumachert pályafutása kezdetén felkaroló és némettel egészen 2012-ig együtt dolgozó Wili Weberhez is eljutott Ecclestone nyilatkozata. Weber nem rejtette véka alá, hogy nem tetszenek neki a 88 éves brit szavai:

„Ez ostoba beszéd Ecclestone részéről. Egy versenyzőnek mindig feszegetnie kell a határait és néha átlépnie őket. Senki sem tudta ezt Michaelnél jobban, aki minden idők legsikeresebb versenyzője lett. Ezt Bernie is tudja. Az igazság az, hogy Villeneuve provokálta őt, menjen neki. Én csak annyit mondtam Michaelnek, hogy ha megteszi, akkor rendesen csinálja, ahogy Prost és Senna tucatnyi alkalommal. De csak félve tette meg, mert német, és tudta, hogy nincs rendjén.”

„Én annak idején azt mondtam Michaelnek, hogy ezzel nem nyerhet, csak veszíthet” – tért ki az exmenedzser a visszatérésre. „De egyszerűen inspirálta az a lehetőség, hogy régi barátjával, Ross Brawnnal legyen újra sikeres. Ennek gyümölcseit aztán Lewis Hamilton és Toto Wolff aratta le.”

Schumacher és a Ferrari sikereinek köszönhetően „a Formula-1 olyan magasságba jutott, ahova azelőtt soha és ahova talán soha többet sem fog. Mégis ilyeneket mond Schumiról, aki nem tud válaszolni rá” – mutatott rá Weber, miért bosszantotta fel Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: