DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Schumacher: Apám nélkül nem lennék ugyanaz

Egyre fokozódik az érdeklődés Mick Schumacher irányába, a hétszeres világbajnok legenda fia erősen a Formula-1 felé kacsintgat. A húszéves német pilótának eddig csak segítség volt a neve.

Az egyetlen hátrányt talán az jelentheti, hogy lépten-nyomon összehasonlítják édesapjával, Michael Schumacherrel, de egyelőre semmi nem vetette vissza a teljesítményét. Az első időszakban, egészen a tavalyi esztendőig túlzottan kiemelkedő eredményekkel nem jelentkezett a Formula-3-ban sem, ám nyáron kiváló győzelmi szériára érzett rá és végül ennek köszönhetően a bajnoki címet is megszerezte.

Már bemutatkozott a Formula-2-ben is, ahol nem is kezdett rosszul, ugyanis legjobb újoncként egy nyolcadik és egy hatodik helyezést szállított. Közben már ismerkedik a Formula-1-gyel is, Bahreinben az első napon a Ferrarit, a második tesztnapon pedig az Alfa Romeo gépét tesztelhette és egyáltalán nem vallott szégyent.

A legújabb hírek szerint a Ferrari már az évad során egy szabadedzésen is kipróbálná Schumachert éles versenyhétvégén, ami abszolút nem szokványos egy élcsapatnál. A vezetékneve egyértelműen sokat segít neki az előrehaladásban, de a jelek szerint a tehetséggel sem áll hadilábon.

A Ferrari folyamatosan nézi, mit tud Schumacher a volánnál


„Egyértelmű, hogy a nevem a lényem egy darabja. Édesapám fia vagyok és boldoggá tesz, hogy ő az apukám. Amit ő véghezvitt a Formula-1-ben, az a valaha volt legjobb teljesítmény, ez pedig olyasvalami, amire felnézek, boldog vagyok, hogy az ő fia lehetek” – mondta el Mick Schumacher a theinsideline.com szakportálon.

„Úgy vélem, nélküle nem lennék ugyanaz az ember. Amikor még gokartoztunk, rengeteg apró, de fontos dolgot megosztott velem, ez pedig sokat segített nekem a fejlődésben. Jelenleg az a célom, hogy a lehető legtöbb tapasztalatot szerezzem és annyit tanuljak, amennyit csak tudok. Ezek segítségével pedig mindig a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam a pályán” – tette hozzá az ifjabb Schumacher.

Mick korábban elmondta, hogy nem szeretné elsietni az F1-es debütálást, ám Fernando Alonso azt a tanácsot adta neki, ha lehetőség nyílik, azonnal lépjen fel a száguldó cirkuszba, mert ki tudja, mikor jönne a következő esély.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: