DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Villeneuve: Gasly még idén repülhet

Hacsak nem ugrik nagyot teljesítménye, Helmut Marko előbb-utóbb visszaküldi a Toro Rossóba a franciát. Jacques Villeneuve szerint a Red Bull Verstappenre épít, aki jelenlegi formájában képes lenne bajnokságért harcolni – ha az autó is lehetővé tenné.

Amennyire kiérdemelte a dicséretet első teljes szezonjában a Toro Rossóval Pierre Gasly, a 2016-os GP2-es bajnokra annyira rájár a rúd a Red Bullnál. Miközben csapattársa, Max Verstappen harmadik és negyedik helyezéseket szállított Ausztráliában és Bahreinben, mindkétszer a top 5-ből indulva, Gasly nem jutott még Q3-ba, melbourne-i 11. pozícióját pedig egy nyolcadik hely követte.

A 23 éves francia beismerte, el van veszve, a Toro Rosso jobban kedvezett vezetési stílusának, és szinte utasnak érzi magát az RB15-ben. Christian Horner csapatfőnök nyilvánosan támogatja versenyzőjét, a Red Bull tanácsadójának, Helmut Markónak azonban már a teszteken – ahol Gasly többször is összetörte az autót – volt pár rosszalló megjegyzése, az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve pedig arra emlékeztetett, ha a mindenható osztrák véges türelme elfogy, Gasly nem sok jóra számíthat.

„Ha Gasly így folytatja, akkor nem lesz meglepő, ha visszaküldik a Toro Rossóhoz” – mondta a Sky Italiának Villeneuve. Volt már példa arra a Red Bullnál, hogy nem várták meg a szezon végét a versenyző lecserélésével, mikor 2016-ban Danyiil Kvjatot küldték el: igaz, akkor volt tartalékban egy Max Verstappen, akit a helyére hoztak.



„A múltban sok hozzá hasonló fiú megszenvedte a kisebbtől nagyobb csapathoz igazolást. Ezt az emberek hajlamosak lebecsülni, pedig ahhoz lehet hasonlítani, mikor egy versenyző a Formula-2-ből az F1-be megy. Van, akiknek ez könnyebben megy, másoknak kevésbé. Gaslynek nem lesz sok szerencséje idén Markóval, akiről tudjuk, hogy ötpercenként képes teljesen megváltoztatni a véleményét” – folytatta a legeredményesebb kanadai F1-es.

Nehéz kiérdemelni, hogy a hírhedten kritikus Villeneuve valakiről elismerően nyilatkozzon, Max Verstappennek azonban sikerült őt meggyőznie arról, hogy kiteljesedett versenyzőként és készen áll a bajnoki címért való harcra.

„Max jó döntést hozott, amikor a Red Bullt választotta. Passzol a csapathoz, mivel szeretnek egy versenyző köré építkezni. Ha másik csapatnál lenne, nem hiszem, hogy hosszú távon maradna. Ebben a mostani formájában egy jó autóval képes lenne a bajnoki címért harcolni. Idén talán nem lesz erre esély, de ami a következő éveket illeti, úgy gondolom, már készen áll” – nyilatkozta a holland RacingNews365-nek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: