DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

AFM április: Bottas újratöltve (?)

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legújabb száma, amely kiemelten foglalkozik az F1-es szezon első futamainak két legnagyobbat dobó pilótájával: vajon lehet Valtteri Bottasból és Charles Leclerc-ből bajnokesélyes?

Talán elhamarkodottan ítéltek azok, akik a 2019-es Formula-1-es szezontól Lewis Hamilton és Sebastian Vettel bajnoki csatájának újabb felvonását várták, legalábbis ezt sugallta a márciusi futamok során a két pilóta csapattársa, akik egyaránt egy-egy ellenállhatatlan teljesítménnyel rukkoltak elő. Az első győzelmétől végül drámai módon eleső monacóitól ugyan sokan remélték, hogy hamar komoly ellenfelévé válhat Vettelnek, Bottas feltámadása azonban váratlanabb volt. De lehet-e a Mercedes finnjében annyi, hogy lendülete kitartson az idei év végéig, és újra elnyerje a csapat bizalmát a szerződéstárgyaláskor? A számára legveszélyesebb pilóta mindenesetre nem a pályán, hanem a Mercedes kispadján leselkedik rá. Bottas idei esélyeit illetően segít tisztábban látni a magazin elemzése.

Számos csapat sikerében játszott kulcsfontosságú szerepet, és szinte minden létező posztot betöltött már a Formula–1-ben az elmúlt négy évtizedben Ross Brawn. A mindenki által kedvelt és nagyra tartott 64 éves szakember talán legnagyobb húzása ezen időszak alatt a saját neve alatt futó Brawn GP üstökösszerű berobbanása volt – ennek 10 éves évfordulóján adott különleges interjút, amelyben beszélt a Honda kiszállásának eddig nem ismert hátteréről, a Jenson Buttonnal való szakításról és a Mercedesnél elkövetett legnagyobb hibájáról is.

További témák a lapból:

- Ellentétes elgondolások: 2019 új első szárnyai

- Ausztrál és Bahreini Nagydíj versenyriport

- Szponzorkisokos: miről árulkodnak a matricák?

- Elemzés az új F1-es dokusorozatról

- A váratlanul elhunyt Charlie Whitingra emlékezünk

- Gyógyulás élőben: Robert Wickens újra tanul járni

- WRC: Új hajnal vagy alkony köszönt a ralira?

- MotoGP: Dovizioso lehet Marquez ellenszere

- Beszámolók az Eger Raliról

- Harmadszor is kiállítók voltunk az AMTS-en

- Elképzelhetetlen: Lagonda All-Terrain Concept

- Prémium, így szeretünk: BMW 330i M Sport 2019

- Egy lány – egy autó: Brigi a Ringen

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: