DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Gasly több segítséget várna a Red Bulltól

A Red Bull F1-es pilótája szerint a beállítások terén pontosabban kéne látniuk, hogy merre induljanak, vagy hogy ő min változtasson a vezetési stílusát tekintve.

Pierre Gasly úgy érzi, hogy több segítségre és útmutatásra lenne szüksége a Red Bulltól ahhoz, hogy be tudja állítani a csapat idei autóját. A francia pilóta a Toro Rossótól került fel az anyacsapathoz és egyelőre nem igazán találja a ritmust, a tesztek során kétszer is összetörte az autót, Melbourne-ben a csapat hibája miatt csak a 17. helyről rajtolhatott és nem szerzett pontot, majd Bahreinben is gyengén teljesített és csak nyolcadik lett - eközben Max Verstappen egy harmadik és egy negyedik helyet tud felmutatni.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint az autó valóban nehezen vezethető, amivel Verstappen megbirkózik, Gasly pedig egyelőre nem, de a francia szerint ez nemcsak az ő hibája. "Meg kell találnom a megfelelő irányt a beállításokkal és látni kell, hogy a mérnökök hogy tudnak nekem segíteni abban, hogy jobban a saját vezetési stílusomra állítsam az autót, erre van szükség" - idézi őt az Autosport.

gly



"És azt is látni, hogy miben tudok fejlődni a vezetést stílust tekintve. Még mindig úgy érzem, hogy nem tehetem az autóban azt, amit igazán akarok. Tény, hogy jelen pillanatban úgy érzem, hogy nem igazán nyomhatom és az autó nem úgy reagál, ahogy azt várom. Van benne potenciál, de ki kell találnunk, hogy hogyan tudjuk kiaknázni" - magyarázta.

"Természetesen nem vagyok elégedett. Vannak ugan pozitívumok, de nem ott tartunk, ahol akarunk és nyilván nem ott, ahol én akarok. Elég nehéz volt az időmérő Bahreinben és nagyon hasonlóan nézett ki a verseny is. Itt az idő dolgozni a srácokkal és megnézni, hogy min tudok változtatni az autó vezetését tekintve, ami most elég nehéz és kiszámíthatatlan" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: