DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Brawn: Bahrein vészcsengő volt a Mercedesnek

Két futam, két kettős győzelem a világbajnoki címvédő istálló számára. Mondhatnánk tökéletesnek is, ám Ross Brawn úgy véli, a Mercedes már rájött, idén a Ferrari gyorsabb autót épített.

A 2019-es szezont megelőző teszteken a Ferrari brillírozott és bár akadt egy-két technikai meghibásodás, az egykörös és a versenytempó tekintetében is jobbnak tűnt, mint az elmúlt öt évben taroló német rivális. Ehhez képest Melbourne-ben az időmérőn Lewis Hamilton, a futamon pedig Valtteri Bottas söpört le mindenkit, a Scuderia pedig egy perccel (és a dobogóról is) lemaradva a győztes mögött kullogott a célba.

Bahreinben Hamilton-Bottas sorrendben ismét kettős győzelmet aratott a Mercedes, ám ez egy teljesen másik történet volt. Az egész hétvége során a Ferrari egyértelműen gyorsabb volt és ha Sebastian Vettel is tudta volna tartani Charles Leclerc tempóját, ezúttal az olaszok szerezhettek volna kettős győzelmet. Vettel viszont megperdült, Leclercnél pedig egy váratlan motorhiba lépett fel, ami miatt drámaian lelassult, így végül a harmadik helyhez is szerencse kellett.

Még a győztes Hamilton is sajnálta a monacóit, bár Jacques Villeneuve szerint szavai egyáltalán nem voltak őszinték, csak a kameráknak szóltak. Az erőviszonyok azt sugallják, hogy a Ferrari kevéssel a rivális előtt jár tempóban, ezért Ross Brawn úgy gondolja, a két kettős győzelem ellenére aggódhatnak Brackley-ben.

A Mercedes nem lehet felhőtlenül boldog az eddig szerzett két győzelem ellenére sem


„Ha egy csapat az első két futamon két kettős győzelmet arat, a hetedik mennyországban kellene éreznie magát, mert azt gondolhatja, sikerült elsöpörni a vetélytársakat. Toto Wolff csapatfőnök viszont már korábban is elmondta, Melbourne-i tempójuk még saját magukat is meglepte, de Bahrein egészen más történet lett” – nyilatkozta a Formula-1 sportigazgatója.

„Ha Leclerc motorja nem romlott volna el, Hamiltonnak esélye sem lett volna támadnia a Ferrarit, Bottasnak pedig úgyszintén semmi esélye nem lett volna a második helyezésre. A Mercedes tökéletesen tisztában is van valós helyzettel, hogy óriási harcra kényszeríti őket az idén rettentően versenyképes Ferrari.”

„Amennyiben egy istálló 2014 óta mindent megnyert, megvan a veszélye, hogy kissé elkényelmesedik, de Bahrein biztosan megnyomta a vészcsengőt. Valószínűleg gyorsan lépni is fognak” – tette hozzá Ross Brawn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: