DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Ferrari Kínában is erős lehet

A tavalyi évben az első rajtsort szerezte meg a Ferrari Sanghajban, idén pedig Bahreinben csak kevés hiányzott a futamgyőzelemhez. A tesztek után úgy érzik, remekül felkészültek a Kínai Nagydíjra.

Bahreinben látott újabb bakija miatt sokan ekézik Sebastian Vettelt, akinek egyelőre komoly fejfájást okoz a szélvészgyors és tehetséges csapattárs, Charles Leclerc. A huszonegy éves ifjonc úgy tűnt, hogy domináns teljesítménnyel nyerheti a Bahreini Nagydíjat, ám egy motorhiba közbeszólt és végül lelassuló autója miatt csak harmadik lett.

Vettel igyekszik feledtetni múlt vasárnap mutatott halvány produkcióját, ezért jól is jött számára, hogy a hét közepén a bahreini tesztelésen ismét autóba ülhetett, több, mint száz kört szorgoskodott össze. Negyvenhetet délelőtt, ötvenhatot délután. Ha Mick Schumacher keddi 56 körét is hozzávesszük, a Ferrari összesen 159 környi adatot gyűjthetett.

Vettel szerint értékes adatokat gyűjtöttek a Kínai Nagydíj előtt


Vettel délelőtt inkább a különböző beállításokat próbálgatta rövid (kevesebb, mint tíz körös) etapokon. Délután inkább versenyszimulációs munkát végzett, hogy a gumik viselkedését jobban megismerhessék. Délelőtt futott 1:29,319-es köre pedig a napi összesített harmadik helyre volt elegendő. Jövő hétvégén, Sanghajban rendezik a Formula-1 1000. nagydíját, erre készül leginkább a Ferrari is (a Scuderia vett részt a mezőnyben a legtöbb versenyen 1950 óta).

„Szerdán rengeteg tesztidő állt rendelkezésünkre, köszönhetően a jó időjárásnak és a pálya megfelelő állapotának. Különböző beállításokat teszteltünk, hogy az abroncsok viselkedését mélyebben elemezhessük. Azt mondhatom, kifejezetten pozitív napot zártunk” – mondta el véleményét Sebastian Vettel.

„Délelőtt inkább a rövidebb, délután inkább a hosszú menetekre gyakoroltunk, a verseny különböző szakaszait szimulálva. Érdekes napokon vagyunk túl, mert rengeteg értékes információt gyűjtöttünk, ami hasznunkra válhat a következő, Kínai Nagydíjra” – tekintett előre a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: