DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Rá kell jönnöm egy-két dologra...

A Renault ausztrál F1-es pilótája eddig nem kápráztatta el új csapatát és természetesen többet várna saját magától is - bízik benne, hogy a bahreini teszt után már egyenesbe jönnek a dolgaik.

Eddig nagyon nem találja a ritmust új csapatánál, a Renault-nál Daniel Ricciardo, a Red Bulltól sztárversenyzőként Enstone-ba érkező ausztrál egyelőre nem tudja kihozni az autóból, ami benne van és Nico Hülkenberggel sem bír házon belül, ennél pedig termsézetesen többet várnak tőle - ahogy ő is saját magától.

"Vannak dolgok, amikre még rá kell jönnöm azzal kapcsolatban, hogy mire van szükségem az autótól, a beállításoktól" - idézi Ricciardót az Autosport. "Azt szeretném és valamilyen szinten azt is várom magamtól, hogy csak beleülök és könnyű lesz, de ahhoz, hogy a maximumot hozzuk ki belőle, időre van szükség. Az időmérőn sokat közeledtem, de még mindig lehet fejlődni" - magyarázta.

renault_6



"Az autó meg-megmutatja a sebességét, de én személy szerint még mindig próbálom megtalálni. A teszten sok mindenen dolgozunk és megpróbálunk egyenesbe hozni néhány dolgot" - mondta a technikai hiba miatt véget ért Bahreini Nagydíj után, ahol a stabil kettős pontszerzés felé haladtak Hülkenberggel, de mindkettejüknek fel kellett adni a futamot.

"Még az első etap során is meglepő volt, hogy hogyan mentünk át néhány autón. Én nem éreztem akkor különösebben jónak a helyzetet, de a riválisainkhoz képest úgy fest, hogy mégis jól csináltuk. Van itt sebesség, de érzem, hogy még ennél is több van benne" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: