DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Red Bull: A Honda se jó, de nem az a gond

Christian Horner szerint a Ferrari egyértelmű erőfölényben volt Bahreinben, de nekik most nem erre kell koncentrálni, hanem a karosszériára és a gumikra, a megfelelő működési tartományra.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint egy varázsszóra van szükség az idei Formula-1-es autóknál ahhoz, hogy elkezdjenek működni és ebből fakad eddig az élcsapatok nagy hullámzása is - Ausztráliában látványosan szenvedett, aztán Bahreinben dominált a Ferrari, de a Mercedes és a Red Bull is elég eltérően viselkedett az elmúlt két futamon.

"Jelen pillanatban elég trükkös autónk van" - idézi Hornert az Autosport. "A működési tartományunk most elég szűknek tűnik és Max extrém jól alkalmazkodik ehhez. Pierre számára ez nehezebb, de tőle is jönni fog, biztos vagyok benne" - tette hozzá, utalva arra, hogy Max Verstappen remekel, Pierre Gasly viszont még a Q3-ba se tudott eddig bejutni a Red Bull-lal.

redbull2019



"A bahreini teszt időzítése tökéletes számunkra, több teljesítményt kell találnunk. A Ferrari nagyon erős volt itt ezen a hétvégén, a Mercedes szerencsével hozta a kettős győzelmet, de a Ferrari volt a domináns csapat. Nagyon fontos, hogy megértsük, hol vannak az erősségeink és a gyengeségeink a Ferrarihoz képest. Ha összeállnak a dolgok, főleg ezekkel a gumikkal... teljesen más csapatnak tűntek, mint két hete, ahogy a Mercedes is. Meg kell érteni, hogy éppen mi is a varázsszó" - magyarázta a helyzetet.

Horner azt is hozzátette, hogy bár a Ferrari erőfölénye egyértelmű volt Bahreinben, a Red Bullt most nem a gyengébb motor fogja vissza. "Úgy tűnt, hogy a Ferrari talált még egy sebességi fokozatot, rendkívül impresszív volt a sebességük az egyenesben. Nekünk viszont a karosszériát kell rendbe tenni, a motor folyamatosan javul. Mi arra koncentrálunk, hogy a legtöbbet hozzuk ki a gumikból és a működési tartományban legyen az autó."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: