DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Leclerc szembement a Ferrari utasításával

Charles Leclerc szembement a Ferrari utasításával a Bahreini Nagydíjon, amit pont azelőtt kapott, hogy megelőzte csapattársát, Sebastian Vettelt, aki lerajtolta őt, de a monacói végül visszaelőzte.

A rajtnál harmadiknak csúszott vissza a pole-pozícióból induló Leclerc, azonban a monacói pilóta hamar visszaküzdötte magát az élre, mindezt a csapat kifejezett kérésének ellenére. Ugyanis miután megelőzte Valtteri Bottast, szólt a rádión, hogy gyorsabb, mint Vettel, mire a versenymérnöke azt kérte tőle, a következő két körben még ne előzzön.

„Csak tudattam velük, hogy mi a helyzet, aztán azt a választ kaptam, hogy maradjak még mögötte két kört. Viszont aztán a célegyenesben kínálta magát a lehetőség, szóval megragadta, és sikerült megszereznem az első helyet. Onnantól kezdve folyamatosan gyorsabb voltam, szóval csak a saját versenyemre kellett koncentrálnom” – mondta Leclerc a GPFansnek.

Leclerc nem volt szívbajos


„Mindig kellemetlen szituáció, mikor a saját csapattársunkat kell megelőznünk, hiszen ez óriási kockázatokat rejt magában, és mint minden csapatnál, itt is figyelmeztettek bennünket, hogy oké, lehetünk egy kicsit agresszívabbak a többiek ellen, de a saját csapattársunkkal óvatosabbnak kell lennünk – ami normális.”

„De amint megláttam a lehetőséget, nem gondolkodtam, csak megpróbáltam kihasználni. Örülök, hogy elsőre összejött, különösen a rossz rajtomat követően” - a fiatal versenyző végül csak harmadikként ért célba, miután meghibásodott az egyik henger a belsőégésű motorjában.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: