DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Albont érte néhány új élmény

Kalandos úton szerezte meg élete első F1-es pontjait a Toro Rosso újonca, aki a verseny elején szikresőt kapott az arcába, és csak a leintéskor tudta meg, hogy egyáltalán hányadik helyen végzett.

Izgalmas Bahreini Nagydíjon vagyunk túl, és ugyanezt mondhatja el magáról Formula-1 egyik idei újonca, a Toro Rossós Alexander Albon is, aki akciófilmbe illő jeleneket is átélt, mielőtt bezsebelte idei, és egyben élete első F1-es pontjait. A 23 éves pilótát rögtön a rajt után egy életre szóló élmény érte, miután behúzódott Lance Stroll szélárnyékába, ugyanis a Racing Point egy sérülés miatt hevesebben kezdte szórta a szikrákat, mint Doki DeLoreanje a Vissza a jövőbe című filmben.

albon-bahrein-onboard1



„Az egyes kanyarban túl óvatos voltam, mások körülöttem hamarabb fékeztek, ezért én is így tettem.” – kezdte beszámolóját a futam után Albon. „Aztán a hármas kanyar kijáratánál olyan volt, mintha egy tűzgolyót kaptam volna az arcomba, ez kissé megzavart. Érezni lehetett a hőt, nagyon forró volt. Nem ijesztett meg, de új élmény volt. Azt gondoltam, hogy ’hűha, innen el kell tűnnöm’. Azt hiszem még egy helyezést is veszítettem, ahogy megpróbáltam elkerülni a lángokat.”

A kezdeti döbbeneten túllépve Albon egy pillanatra sem pihenhetett, szinte az egész futam alatt csatázott valakivel. Megelőzte Kevin Magnussent és csapattársát, Danyiil Kvjatot, valamint összecsapott Kimi Raikkönennel is. Felfelé kapaszkodásával ideális helyzetbe került ahhoz, hogy a Renault dupla kiesését követően két pontot bezsebeljen. „Szerintem ettől több is volt benne. Kár a rajtért, mert sokkal jobban mentem volna, ha van egy kicsit nagyobb tér előttem. Mindenesetre elégedett vagyok. Amire elsősorban nagy szükség van, az a jobb időmérő, szerintem képesek vagyunk bejutni a Q3-ba, és meg is érdemelnénk azt” – magyarázta Albon, aki elismerte, a leintésig azt sem tudta, hányadik helyért küzd.

„Meglepő volt, mert a saját versenyemmel foglalkoztam, de körülöttem folyton vagy a bokszba hajtottak vagy onnan jöttek ki, és nem tudtam, kivel kell harcolnom. Amikor célba értem, akkor mondták a fülemre, hogy kilencedik vagyok, én meg erre ’ja, oké’” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: