DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen nagyon élvezte a csatákat

A finn pilóta egy percig sem unatkozott az F1-es Bahreini Nagydíjon, hiszen alig volt olyan szakasza a futamnak, amikor ne harcolt volna valakivel - végül egy jól megérdemelt hetedik hely lett a jutalma.

Az már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon is látszott, hogy Kimi Raikkönen bejelentkezett a „középmezőny legjobbja” nehezen megkaparintható címért 2019-ben, erre pedig Bahreinben is sikerült ráerősítenie. A Renault-kkal és Lando Norrisszal vívott harca végén egy remek hetedik pozíció lett a finn jutalma.



„Jó verseny volt, izgalmas csatákkal” – idézte az Alfa Romeo Racing sajtóközleménye a 2007-es bajnokot. „A futam közepén túl kellett élnünk néhány trükkös pillanatot a szél miatt, és a gumik is kihívást jelentettek. A második bokszkiállás idejére azonban nagyon jól éreztem magam az autóban. Lépésről lépésre próbálunk előre haladni és fejlődni” – tette hozzá a finn.

Raikkönen csapattársa, Antonio Giovinazzi egyetlen hellyel csúszott le élete első F1-es pontjáról. „Klassz, mégis kihívásokkal teli versenyen vagyok túl, melynek a végén sikerült remek tempót futnom. Sajnos a biztonsági autó miatt nem harcolhattam a tizedik helyért, viszont közel voltunk a pontszerzéshez, ami pozitív. Mostantól a következő versenyre, Sanghajra kell koncentrálnom” – mondta a mezőny egyetlen olasz pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: