DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Leclerc örül, hogy legyőzhette mesterét

Teljesen felborult a Melbourne-ben látott erősorrend, a Ferrarik az élen Bahreinben. Mindkét Ferrari-pilóta elégedett az első sorral, de Lewis Hamilton sem írta le teljesen vasárnapi esélyeit.

„Nagyon boldog vagyok, Ausztráliában hibáztam a Q3-ban, így nem lehettem elégedett az időmérő edzés után. Itt viszont nagyon keményen dolgoztam azért, hogy ne hibázzak. Jó munkát végeztünk, kibéreltük az első sort” – nyilatkozta boldogan Charles Leclerc.

„Nem könnyű egy négyszeres világbajnok csapattársának lenni, Sebastiantól rengeteget tanultam eddig is és valószínűleg még nagyon sokat is fogok, de örülök, hogy most sikerült őt legyőznöm. Kiváló napot zártunk, nemsokára alszom egy nagyot és a lehető legjobban felkészülök a holnapi versenyre” – tekintett előre az újdonsült pole-pozíciós.

Charles Leclerc második ferraris futamán rögtön a pole-pozícióban


„Az első sor meglett. A legfontosabb az volt, hogy a lehető legjobban végigcsináljam az egyetlen gyors körömet a végén. Charles kiváló munkát végzett, teljesen megérdemelte a pole-pozíciót, a körülmények ismeretében örülhetek, hogy legalább a második rajtkockát megszereztem” – fogalmazott nem igazán csalódottan Sebastian Vettel.

„Már nem az ausztráliai arcunkat mutatjuk, az autó egész hétvégén remekül teljesít, remélem, hogy ezt a holnapi futamon is megmutathatjuk” – tette hozzá a négyszeres világbajnok.

„Nagyon élveztem az időmérőt, jó látni, hogy mennyit fejlődtünk a hétvége folyamán. Nagyszerűen megy a Ferrari egész hétvégén, Charles fantasztikus munkát végzett, gratulálok neki. Az utolsó gyors körömnél egészen közel kerültem Sebastianhoz. A holnapi nap számít leginkább, megpróbálok még jobban teljesíteni. Nem gondolom, hogy holnap mi lennénk az esélyesek, de le lehet győzni a Ferrarit, meglátjuk, mi történik holnap a futamon” – ecsetelte véleményét a harmadik kockát megszerző Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: