DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Agresszívabban fejlesztene idén a Haas

A kimondott-kimondatlan B-liga küzdelmeiben Ausztráliában a Haas bizonyult a legjobbnak a három nagy, vagyis a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mögött, az amerikaiak pedig szeretnék is megtartani ezt a pozíciót hosszabb távon.

00219001_476Nem ment rosszul a Haas Ausztráliában, egy dolgot sajnálhat, hogy az erős versenyt futó Kevin Magnussen mellett egy, az előző évekhez kísértetiesen hasonlító hiba miatt Romain Grosjean nem jutott el a leintésig. A csapat negyedik erő tudott lenni az Ausztrál Nagydíjon, és szeretne is ottmaradni, de tudja, mivel az új szárnyakban óriási fejlesztési potenciál van, sokáig nem várhat.



Günther Steiner csapatfőnök szerint jön is az első fejlesztési csomag már a Spanyol Nagydíjra, vagyis már a klasszikus európai szezonkezdet időpontjára. „Az előző évekkel ellentétben ehhez máshogy kell hozzáállnunk, hiszen nagy előnyökhöz lehet jutni egy-egy jól sikerült fejlesztéssel” - jegyezte meg Steiner a Motorsport.comnak. „Minden új, eleinte többet lehet nyerni. Barcelonára már fejlesztéseket tervezünk, igaz, valószínűleg mindenki más is, hiszen ez egy jó alkalom.”

 

Sokan talán arra gondolhatnának, hogy Spanyolország már késő lehet, Steiner viszont úgy véli, mások sem fognak sokkal korábban nekikezdeni ennek. „Bahreinre nem hiszem, hogy bárki komoly csomagot hozna, a fejlesztési háború majd Spanyolországban kezdődhet. Mindenki más fejleszteni fog, mi is. Pozitív vagyok ezzel kapcsolatban.”

A csapatfőnök úgy véli, a szezonnyitón látottak után sokat várhatnak maguktól 2019-ben. „Ez az autó egyszerűen folyamatosan jónak tűnik, minden körülmények között. Szeretik a versenyzők is, jó az egyensúlya, mindig. Reméljük, ez így is marad.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: