DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff: A harc csak most kezdődik igazán

A Mercedes első embere egy rendkívül erős Ferrarira számít a hétvégi Bahreini Nagydíjon, olyannyira, hogy úgy véli, a világbajnoki harc csak most veszi kezdetén igazán.

Hiába szerezték meg a maximális 44 pontot az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon és végeztek közel ötvennyolc másodperces előnnyel a legnagyobb riválisnak számító Ferrari előtt, a Mercedes továbbra sem tartja magát az idei szezon fő esélyesének. A csapatfőnök Toto Wolff ugyanis úgy véli, egyetlen nagydíj hétvége alapján nem lehet felállítani a mezőny valós erősorrendjét.

„Az, hogy Melbourne-ben a maximális pontot szereztük meg valóban nagyszerű, és nem is kérhettünk volna ennél fantasztikusabb szezonkezdést. De úgy érzem, a világbajnoki harc csak most kezdődik igazán, mert biztos vagyok abban, a Ferrari vissza akar majd vágni az Ausztrál Nagydíjért, ahogy a Red Bull sem fog sokáig tétlenkedni” – vélekedett az osztrák, aki szerint a Ferrari téli teszteken mutatott teljesítménye sokkal mérvadóbb a Melbourne-ben látottaknál.



„Barcelonában azt mondtuk, idén mi a kihívok és nem a fő esélyesek leszünk. Ezt az állításomat továbbra is fenntartom, mert egy futam alapján nem lehet felállítani az egész szezonra érvényes erősorrendet” – jelentette ki az ötszörös világbajnok istálló csapatfőnöke, aki szerint a hétvégi sivatagi futam alapjaiban fog eltérni a melbourne-i hétvégén látottaknál, már a két pálya különböző karakterisztikái miatt is.

„Szahírban, ahol a körülmények rendkívül gyorsan, akár az edzések között is rengeteget változhatnak, egy nagyon más versenyt és erősorrendet fogunk látni. Ezért nekünk is a lehető legtöbbet kell kihoznunk a csomagunkból, és keményen kell dolgoznunk az autón azért, hogy vasárnap felvehessük a harcot a többiekkel."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: