DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nyárig futamot akar nyerni a Honda

Nem indult rosszul a Red Bull és a Honda közös története, és Verstappen révén a dobogó is összejött. Bár tudják, nem lesz sétagalopp 2019, nyárig azért futamot nyernének újdonsült partnercsapatukkal.

Tizenegy év után, ráadásul a hibrid V6-os korszakban először szerzett dobogót a Honda, immár a Red Bull motorszállítójaként. Az utolsó győzelemhez még messzebbre, egészen 2006-ig kell visszatekintenünk, de a Honda reméli, hogy új partnerükkel a következőre már nem kell annyit várni, és akár idén is összejöhet.

A Honda sportigazgatója, Masashi Yamamoto így nyilatkozott a Motorsport.comnak az esélyekkel és a várakozásokkal kapcsolatban: „Fontos év ez számunkra, hiszen a hibrid érában először szolgálunk ki két csapatot. Most már vagyunk olyan szituációban, hogy megfogalmazhassuk azt a vágyat, hogy futamot akarunk nyerni. Reméljük, össze is jön, talán nyárig. Most már meg tudjuk mutatni a saját filozófiáinkat.”

00119001_726



Max Verstappen dobogójának köszönhetően, amely előtt egyébként még a második hely megszerzésére is volt esélye, a Honda saját elmondása szerint is nyugodtabban alhatott. A Red Bull és a Honda közös életében a legjobb győzelmi esélynek Monacót tartja a csapat, a motorszállító és a külső szakértők is. Ezeken kívül tavaly a már szintén Hondával hajtott Toro Rosso jól ment a most következő hétvége helyszínén, Bahreinben is, valamint a nyári szünet előtti utolsó futamon, Mogyoródon is kinézhet egy jó eredmény.

Bár a Honda kerülte azt, hogy számszerűsítse várakozásait és elvárásait saját magával szemben, a Red Bull nyugodtabban ki merte ezeket mondani - az istállónál úgy fogalmaztak, szeretnék túlszárnyalni 2018-ban szerzett négy futamgyőzelmüket. „Egyáltalán nem akarunk túl óvatosak lenni, de az eredmény az, ami igazán számít” - szögezi le Yamamoto. „Fejlődnünk kell, még nem értük el ugyanis a Mercedes és a Ferrari szintjét az erőforrást illetően.”

A japánok most már kétfelől kapnak információkat. „Más a célunk a Red Bullal és a Toro Rossóval. Előbbi egy topcsapat, kiváló versenyzőkkel, autóval és vezetőséggel. Szóval nekik top motort kell gyártanunk. Ha ez sikerült, elindulhatunk a győzelem felé vezető úton. A Toro Rossóval már tavaly elkezdődött a partneri együttműködés, és javulunk is folyamatosan. Egy dobogó, vagy valami ahhoz közeli eredmény összejönne, azzal ezt meg is tudnánk mutatni mindenkinek. Másfelé halad a két csapat, mások a célok is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: