DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Magnussen: Félek, a Red Bull is elérhetetlen

Hiába kezdett nagyon biztatóan a Haas-Ferrari dán versenyzője, úgy érzi, ismét foghatatlan lesz a három topcsapat, köztük a Hondára váltó Red Bull is. A bikák inkább csak távolodni fognak tőlük.

A jelenlegi Formula-1 egyik legnagyobb problémája, hogy évek óta bebetonozott határvonalat találhatunk a három élcsapat és a középmezőny között és a szakadék nemhogy csökkenne, de inkább csak tovább mélyült az elmúlt időszakban. Idén is sokan bíztak abban, hogy betörhetnek a legjobbak közé, de legalább a motorszállítót váltó energiaitalos istállót elkaphatják.

A Haas is ezek között volt, de már az első versenyhétvége után pesszimistává vált ilyen tekintetben Kevin Magnussen. A Red Bull sebessége ugyanis valóban óriási, ahogyan azt a téli szünetben ígérték. A téli szünetben abban bízott a Haas, hogy esetleg a bikákat elkaphatják idén, de az amerikai istálló fejlődése ellenére úgy tűnik, már most lemondtak erről az álmukról.

„Nagyon nehéz utolérni a Red Bullt, főleg, hogy már most jócskán előttünk járnak. Ráadásul általában kiválóan fejlesztenek és folyamatosan gyorsulnak a szezon közben is, még a két másik élcsapathoz, a Mercedeshez és a Ferrarihoz viszonyítva is” – nyilatkozta Kevin Magnussen. Sebastian Vettel is a három élcsapat mind a hat pilótájával számol a világbajnoki esélyeket tekintve.

Magnussen attól tart, a Red Bull utolérése szinte lehetetlen feladat lesz


Ezek szerint marad fő célkitűzésnek a negyedik hely megszerzése? „Úgy gondolom, idén is hasonlóan szoros lesz, mint tavaly volt. Elég nehéz megmondani, hogyan alakul majd ez a csata, Ausztráliában meglehetősen szoros volt. Hasonló az előző évihez, de talán még egy kicsit szorosabb.”

„Nem látok indokot, hogy ne lennénk hasonlóan erősek Bahreinben. Nagyon büszke vagyok arra, amit Ausztráliában elértünk, az autó egész hétvégén remekül vezethetőnek bizonyult. Nem is kellett a beállításokban semmilyen drasztikus változtatást tennünk, minden napot remekül építettünk fel. Mindkét autónkban nagy volt a potenciál, Romain (Grosjean) nagyon nagyon gyors volt az időmérőn és a versenytempója is megvolt. Simán végezhettünk volna a hatodik és hetedik pozícióban.”

„Nagy elégedettségre ad okot az autóban rejlő lehetőség, de mindenképpen kevesebb hibát kell elkövetnünk, ha az összetett negyedik helyet komolyan gondoljuk” – tekintett előre Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: