DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff: Mi benne vagyunk a költségvetési limitben

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff abban bízik, hogy produktív tárgyalásokat tudnak folytatni jövő héten Londonban, annak érdekében, hogy lefektessék a 2021-es szabályok alapjait.

A legnagyobb változást kétségkívül a költségvetési sapka bevezetése jelenti majd, ami a 2021-es szabályok illeti. Ez leginkább a három topcsapatot érintené, a Mercedest, a Ferrarit és a Red Bullt.

Toto Wolff úgy érzi, jó irányba haladtak az eddigi megbeszélések, és a Mercedes csapatának nem lenne ellenére a költségvetési limit bevezetése, persze csak ésszerű keretek között: „Úgy érzem, most lendületbe jöttek a dolgok, szépen haladunk. Mindannyian szeretnénk már tudni a pontos szabályokat, amik 2021-től lesznek érvényben” – idézi a Mercedes csapatfőnökét a GPFans.



„A Mercedes egyértelműen benne volna egy költségsapka bevezetésében, a megfelelő mértékkel, persze, hogy az mindenkinek elnyerje a tetszését. A nagycsapatok felé olyan tervezettel kell előállni, ami számunkra elfogadható, miközben a kisebb istállókat is biztosítani kellene afelől, hogy nem fognak növekedni a kiadások évről évre.”

„És persze ott vannak még a szabálymódosítások, ami az egésznek a sava-borsa. Fontos, hogy júniusig megszülessenek ezek a döntések. De majd meglátjuk, mire jutunk jövő héten, bár amiket eddig hallottam, azok tetszenek nekem.”

2019 júniusát tűzte ki határidőként a Stratégiai Csoport és a döntéshozó bizottság, hogy megegyezzenek a csapatok a szabályokat illetően. Jövő héten Londonban ülnek majd össze, ahol sok fontos kérdésre választ kaphatunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: