DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Kvjat és Gasly akár helyet is cserélhetnek”

Danyiil Kvjat kiválóan védekezett a Red Bullt vezető Pierre Gasly ellen az Ausztrál Nagydíjon. Mikhail Aleshin szerint a helycsere is elképzelhető, ha folytatódik a tendencia.

A Toro Rosso orosz pilótája is büszke volt magára és a csapatára, miután sikeresen megvédte az utolsó pontszerző helyét a Red Bull-lal szemben. Kvjat újra lehetőséget kapott az energiaitalos gárdától a bizonyításra, és a szezonnyitón úgy tűnt, egyelőre jó döntés volt a visszacsábítása.

Persze ez még csak egy verseny volt, Aleshin elképzelhetőnek tartja, hogy a Red Bull előbb-utóbb újra végrehajtja a helycserét, de ezúttal Kvjat jöhet ki jobban a helyzetből: „Nagyon jó volt látni, hogy Kvjat megmutatta a karakterét és nem engedte el Pierre Gaslyt Melbourne-ben. Nehéz megmondani, Gasly miért vezetett ilyen semmitmondóan, de ha Kvjat hasonlóan folytatja, meglehet a remény, hogy Danyiil az erősebbik csapatban köt ki.”

 aleshin-kvjatekrol-2019



Aleshin úgy gondolja, hogy Kvjat a Toro Rossóban képes lesz a pontszerző helyek megszerzésére: „Nem hiszem, hogy a pozíciói sokkal jobbak lesznek, mint az Ausztrál Nagydíjon. Ez még mindig a Toro Rosso, nem a Red Bull vagy a Ferrari. De jó fejlesztésekkel és technikai hibák nélkül a csapat folyamatosan az első tízért harcolhat.”

Ha a Honda motorja valóban olyan erős, mint amilyennek Ausztráliában játszott, Kvjat is reménykedhet egy-egy jó eredmény elérésében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: