DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Schumacher: Megtisztel, hogy apámhoz hasonlítanak

A legnagyobb figyelem a feltörekvő F1-es tehetségek közül mostanság minden kétséget kizáróan Mick Schumachert övezi. Sosem érezte magát nyomás alatt, mikor hétszeres világbajnok apjához mérték.

Rendkívül keveset hallani Michael Schumacherről a síbalesete óta, fia Mick viszont ez idő alatt annál többet mutatott magából. Megnyerte a Formula-3 Európa-bajnoki címét, idén az F2-ben indul, ráadásul már alá is írt a Ferrari juniorprogramjához.

Mick édesapja Benettonjában


Sokat várnak a 19 éves versenyzőtől, aki viszont nem úgy tűnik, hogy megroppanna a nyomás alatt: „Az, hogy édesapámhoz hasonlítanak szinte mindig, számomra sosem okozott problémát. Egyébként is az a célom, hogy az F1 valaha volt legjobbjával mérjenek össze, az, hogy ő egyszemélyben a példaképem és az édesapám is, nagyon különleges” – mondta Mick a BBC-nek.

„Megtiszteltetésnek veszem, hogy vele említenek egy lapon. Próbálok egyre többet tanulni és ezáltal jobbá válni. Sokat tanulhatok a Ferrari akadémiáján, mivel nem ma kezdték az egészet, én pedig el szeretném érni velük a lehető legtöbbet, ami csak lehetséges.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: