DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Russellnek nem elég Kubica legyőzése

A Williams újonc F1-es pilótája szerint az nagyon jó, hogy a csapaton belüli harcot megnyerte Melbourne-ben, de mivel az utolsó hely elkerülése volt a tét, így igazán elégedett nem lehet.

George Russell, a Williams újonc Formula-1-es pilótája arról beszélt, hogy nem érdekli az, ha csak a csapattársával küzdhet és csak az utolsó két helyen - ennél többet szeretne a jövőben. A grove-iak autója jelenleg egy lépéssel a mezőny mögött van, egyelőre úgy fest, hogy a Williams az "új Minardi" 2019-ben, így pedig Russellnek sem marad más, mint az, hogy Robert Kubicával csatázzon.

russ_1



"Személyes szemszögből mindig csak a csapattársunkhoz lehet mérni magunkat. Emiatt természetesen nem vagyok csalódott amiatt, hogy ebből az összevetésből én jöttem ki jobban Melbourne-ben, igazából az nem különösebben érdekel, ha az utolsó helyért kell megküzdenünk" - mondta Russell arról, hogy Ausztráliában az első szabadedzés után végig Robert Kubica előtt volt, de ezzel csak az utolsó helyet kerülte el.

"Együtt kell dolgoznunk, hogy javuljon a helyzet. Én személy szerint valamelyest elégedett lehetek a hétvégével, a szombat egy jó nap volt számomra, felemelt fejjel hagytam el a pályát, azt pedig tudtuk, hogy vasárnap miért versenyzünk. És persze Roberttel ez nem volt egy tiszta harc, hiszen megsérült az autója, úgyhogy mindkettőnk feladata az volt, hogy érjünk célba és a lehető legtöbbet tanuljunk" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: