DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hakkinen kíváncsi Hamilton válaszára

A kétszeres világbajnok finn szerint Valtteri Bottas bizonyította, hogy jóval több, mint egyszerű vízhordó. Ugyanakkor szeretné látni, hogyan reagál minderre az ötszörös bajnok csapattárs.

Már a rajtnál is állva hagyta Lewis Hamiltont a tavalyi év végén teljesen leírt finn, utána pedig végig dominálva nyerte meg az Ausztrál Nagydíjat, ráadásul a leggyorsabb körért járó plusz egy pontot is besöpörte, így tökéletes idénynyitót zárt a 2018-ban egyetlen győzelmet sem arató Bottas.

Mika Hakkinen (aki két világbajnoki címével ilyen tekintetben a Formula-1 eddigi legeredményesebb finn pilótája) örömmel látta, hogy Bottasban valami megváltozott és végre odapörkölt a mezőnynek. Ez nem kizárólag remek teljesítményében, hanem megváltozott hozzáállásában is megfigyelhető honfitársa szerint.

Éles küzdelemben is megmaradna a jó viszony kettőjük között?


Nem hiszi azonban, hogy Lewis Hamilton ebbe ilyen könnyedén beletörődne. Reakciója kiszámíthatatlan egyelőre, mivel Bottas nem jelentett számára valós veszélyt az elmúlt két évben. Idén ez is megváltozik, vagy a Mercedes szükség esetén közbelép? Képes lesz Hamilton gyorsan visszavágni és csak egyszeri kiugrás volt csapattársa részéről?

„Érdekes lesz megnéznünk, hogyan válaszol Hamilton erre az eredményre. Jól tudhatjuk, hogy nem azért versenyez, hogy második legyen, pláne nem a saját csapattársa mögött. Lewis bizonyára azt reméli, hogy Valtteri sikere egyszeri kiugrás volt” – idézi Mika Hakkinent az Unibet.

„Ha viszont Valtteri megismételné ugyanezt Bahreinben és Kínában, kétségtelenül szórakoztató lenne megnézni, hogyan változna meg a csapaton belüli dinamika. Ez a csata még csak most kezdődik el” – tette hozzá bizakodva Hakkinen, aki arra számít, hogy idén Bottas valódi vetélytársa lehet Lewis Hamiltonnak. Tény, hogy nincs hova tovább szerénykednie, ha ugyanis idén nem tesz le valami komolyabb teljesítményt az asztalra, akkor szinte biztos, hogy jövőre elveszítené ülését Esteban Oconnal szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: