DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Glock védelmébe vette Kubicát

A korábbi F1-es pilóta, Timo Glock védelmébe vette Kubicát, akit visszatérő versenyén még a csapattársa is lekörözött, az időmérőn pedig tökutolsó lett. Kubica nem bánt meg semmit sem.

Robert Kubica F1-es visszatérése nem sikerült valami fényesen, hiszen az időmérő edzésen senkire sem volt veszélyes, maximum saját magára, miután falnak ment autójával, aztán a futam elején is letörött az első vezetőszárnya.

A versenyen aztán ennek következtében még saját csapattársától, az újonc George Russelltől is kört kapott. Emiatt sokan megkérdőjelezték, van-e helye Kubicának az F1-ben, de Timo Glock védelmébe vette a lengyelt.

Russell is kört adott Kubicának


„Nyilvánvaló, hogy az, aki egy kézzel vezet, hátrányban van a többiekhez képest. De én alaposan elemeztem a köridőket, és azt láttam, hogy megegyeztek a körei Russellel. Nagy tapasztalattal rendelkezem ezen a téren. Sok függ attól, hogy hol és mikor köröznek le a többiek, ezzel rengeteg időt lehet veszíteni” – mondta Glock az Auto Bildnek.

A lengyel mindenesetre nem érzi magát csalódottnak, még akkor sem, ha nyilvánvalóan nem fog tudni sok mindent elérni az idén: „Mehettem volna a GT3-ba, vagy a DTM-be, ahol kevesebb stressznek lettem volna kitéve, alighanem jobb eredményekért küzdhetnék, de megvan az oka, hogy ezt választottam. Számomra, még ha voltak is nehézségek, úgy érződött a verseny után, hogy valami nagy dolgot vittem véghez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: