DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az újonc egyelőre lenyűgözte a Toro Rossót

Alex Albon minimális tapasztalattal állt rajthoz Melbourne-ben, de kiváló munkát végzett, úgyhogy a csapata egyelőre maximálisan elégedett vele - ő lehet a Red Bull következő reménysége?

A Toro Rosso technikai igazgatója, Jody Eggington szerint a csapatot máris lenyűgözte a Formula-1-ben újoncnak számító Alexander Albon. A fiatal pilóta a múlt hónapban ült először F1-es autóban, de már a barcelonai teszteken is megmutatta, hogy számolni kell vele, majd a melbourne-i szezonnyitón is jól szerepelt - 13. lett az időmérőn, majd 14. a futamon úgy, hogy már az elején túlmelegedtek a fékjei.

"Nagyon jó munkát végzett" - mondta Albonról Eggington az Autosportnak. "Tényleg jó, módszeres, nem érzelmes és nagyon gyorsan tanul. Engem egyelőre lenyűgözött. A futam elején menedzselnie kellett a fékjeit, de összeszedte magát ezt követően. Sokat tanult a gumikezelésről és arról, hogy hogyan kell teljesíteni egy futamot, hiszen valószínűleg most találkozott először például a kék zászlóval. Nagyon rendes munkát végzett, legalább olyat, mint a többi újonc" - magyarázta.

albon2019



Eggingtonnal egyetértett Franz Tost csapatfőnök is. "Alex meglepően jól dolgozott, mert nem szabad elfelejtenünk, hogy most volt először Melbourne-ben. Kis híján bejutott az időmérőn a Q3-ba, csak néhány századdal maradt el ettől. A futamon nagyon jól rajtolt, semmilyen hibát nem vétett, ez pedig nagyon biztató a jövőre nézve" - jelentette ki Tost.

Maga Albon arról beszélt, hogy a gumikezelés az, amit leginkább meg kell szoknia. "A Formula-2-ben nagyjából 90%-on lehet vezetni a futam során, hogy kíméljük a gumikat, az F1-ben ez 95% felett van, szóval kicsit jobban lehet nyomni. Az viszont tény, hogy amikor a másik mögött vagyunk, az elég rossz, harcolni elég nehéz, egymást követő két körnél többet nem autózhatunk a másik mögött, mert túlmelegednek az abroncsok."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: