DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Három éven belül visszatérhetek

Fernando Alonso, bár tavaly hátat fordított a Formula-1-nek, nem zárja ki, hogy 2020-ig visszatérhet a sportba. Ugyanakkor idén egyáltalán nem koncentrál a száguldó cirkuszra.

A kétszeres F1-es világbajnok spanyol versenyző a hétvégén megnyerte a sebringi 1000 mérföldes versenyt, csapattársaival. Kazuki Nakajimával és Sebastien Buemivel karöltve, a futam után pedig tisztázta: jelenleg nem foglalkozik az együléses versenyzéssel.

„Nem igazán követtem az F1-et a napokban. Nem vagyok most tisztában a dolgokkal, és nem is igazán foglalkoztat ez mostanában, hogy őszinte legyek. Bár ott voltam a teszteken a pálya mellett, mivel én is kíváncsi vagyok – a rajongókhoz hasonlóan -, hogy mi is az erősorrend” – mondta Alonso a Motorsport spanyol oldalának.



„Az igazság viszont az, hogy nincs szükség rá, hogy ott legyek a versenyeken. Jelenleg Sebringben tartózkodom, ahol 200.000 ember van jelen, most kizárólag ez foglalkoztat.”

Alonso azonban továbbra sem zárja ki annak lehetőségét, hogy egyszer visszatér a száguldó cirkuszba: „Nem zárok ki semmit 2020-ig. Azért döntöttem így 2018 végén, mert új kihívásokra vágytam, de nincs kristálygömböm, hogy a jövőbe lássak. Ha érdekesnek találom az F1 új szabályait, akkor talán a következő három évben visszatérhetek” – nyilatkozta a most 37 esztendős spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: