DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vegyen vissza Bottas, tanácsolja Ralf Schumacher

Kicserélték a tavalyi Valtteri Bottast: elsőre futamot nyer, jellemváltozásról beszél, rádióban káromkodik. Ralf Schumacher szerint egyelőre óvatosan kellene játszani a rosszfiú szerepét.

Beszédtémát jelentett az Ausztrál Nagydíj után, hogy Valtteri Bottas vajon a tavalyi kritikusoknak, a jövőjét megkérdőjelezőknek vagy esetleg a mögüle kiszálló személyes szponzornak üzent a csapatrádióban trágár megjegyzésével. A finn pilóta azt a képet sugallja, hogy a korábbi jófiú már a múlté, a helyét pedig egy önzőbb, céltudatosabb, karakánabb, vérbeli versenyző vette át.



A Formula-1-es pályafutása során hat nagydíjat nyert Ralf Schumacher – Bottas négynél tart – egyelőre kiugrásnak tartja a Mercedes-pilóta győzelmét, éppen ezért úgy gondolja, nem kellene elhamarkodni a nyilvánosság felé tett, fenti rádióüzenethez hasonló megnyilvánulásokat.

„Bottasnak kétségtelenül szüksége van a lendületre, ez nem kérdés a tavalyi év alapján. Olyan versenyző, aki gyors tud lenni, mint a nyílvessző, de nem annyira kiegyensúlyozott, főleg nem nyomás alatt” – fejtette ki álláspontját a Formel1.de podcastjében Ralf Schumacher. „Nem igazán nehezedett rá nyomás a verseny során, hiszen végig vezetett. Nem szabad messzemenő következtetést levonni belőle, mivel Lewisnak a padlóval volt problémája.”

„Úgy gondolom, nagyon korai egy ilyen megnyilvánulás. Talán csak arról van szó, hogy a felszabadultság tört ki belőle. Mindenesetre szeretném, ha meg tudna maradni olyannak, amilyen, máskülönben nagyon gyorsan megkapja a választ” – folytatta Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: