DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Bottas idén világbajnok lehet

Ha Valtteri Bottas az egész szezon során fenn tudja tartani az Ausztrál Nagydíjon mutatott hozzáállását, jó esélye van arra, hogy megszorongassa csapattársát, Lewis Hamiltont a világbajnoki címért folytatott küzdelemben, véli Nico Rosberg, 2016 világbajnoka.

A Mercedes finn pilótája elmondása szerint is pályafutása legjobb versenyét futotta a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, amelyen közel 25 másodperces előnnyel első helyen intették le csapattársa, a pole-pozícióból induló Lewis Hamilton előtt. Bottas azonban nem csak ezzel a kiemelkedő teljesítményével lepett meg mindenkit, hanem a tőle addig szokatlan hozzáállásával is: a finn először figyelmen kívül hagyta csapatfőnöke, Toto Wolff kérését, majd a futam leintését követően trágár szavakat használva üzent kritikusainak.

Nico Rosberg, Hamilton egykori csapattársa, és 2014 óta az eddigi egyetlen legyőzője a világbajnoki cím tekintetében, az Autobildnek nyilatkozva mondta el, ha Bottas a továbbiakban is fenn tudja tartani pozitív hozzáállását, jó eséllyel akár 2019 világbajnoka is lehet. „Én valóban úgy gondolom, hogy világbajnok lehet, mert egyértelműen támadó módba kapcsolt, és ez nagyon fontos. A Formula–1-ben ugyanis nem szabad alábecsülni a pilóták mentális állapotát. Ezt láthattuk már Sebastian Vetteltől is tavaly” – vélekedett a volt F1-es versenyző.



Bottas az Ausztrál Nagydíj szombati időmérőjén minimális különbséggel maradt el Hamilton első rajtkockát érő idejétől. Hátrányát viszont már a rajtot követő néhány méteren behozta, hiszen sikerült lerajtolnia a brit világbajnokot. Rosberg szerint ez annak is volt köszönhető, hogy a csütörtök hajnalban tragikus hirtelenséggel elhunyt versenyigazgatót, Charlie Whitingot váltó Michael Masi hamarabb engedte el a mezőnyt, mint egykori elődje.

„Statisztikailag évek óta most aludtak ki leghamarabb a fények, és ez meglepte Lewist, ebből a pillanatnyi megingásból pedig Valtteri előnyt tudott  kovácsolni" – mondta Rosberg, aki szerint a finn versenyző hátránya főként a kvalifikációk során ütközik ki az ötszörös világbajnok Hamiltonnal szemben. Lewis nagyon erős az időmérőkön, de még így is jó esélyünk van arra, hogy valódi csatákat láthassunk közöttük. Ha Valtteri fenn tudja tartani pozitív mentalitását, idén világbajnok lehet, mert ezzel Lewist is elbizonytalaníthatja.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: