DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Renault elégedetlen Ricciardóval

Rémálomszerűen alakult az ausztrál bemutatkozása új csapatában hazai pályán: Cyril Abiteboul sem titkolja, ennél többre számított volna egy futamgyőztestől.

A Red Bulltól Renault-hoz igazoló Daniel Ricciardo kieséssel kezdte pályafutása új szakaszát: az időmérőn Q2-ben elvérző pilóta versenye a rajtnál pecsételődött meg, amely során kihúzódott a fűre, az egyenetlen talajon pedig leszakadt első szárnya. Főnöke sem titkolta, nem ilyen kezdésre számított a sztárszerzeménytől:

„Az igazat megvallva nem mondhatom, hogy Daniel azt nyújtotta, amire számítottunk tőle, egy olyan versenyzőtől, aki futamokat nyert. Legalábbis ez után a hétvége után, amely az első volt számára velünk” – mondta Cyril Abiteboul az olasz motorsport.com-nak. „A hétvégén főképp a mélységeket jártuk meg, leszámítva a néha megvillanó kiváló teljesítményt tőle és az autótól a szabadedzésen. De mint tudjuk, a szabadedzésnek nincs semmi tétje, nem számít.”



„Ennél mindannyiunk részéről többre van szükség. Ahogy mindig is elmondtuk, tanulási görbét járunk meg. Amikor versenyzőcsere történik, pár lépést hátrafelé kell megtenni az előrelépés előtt. Éppen ez történik” – szögezte le a francia, hogy a folytatásban többen várnak Ricciardótól.

Azt az ausztrál vallotta be, hogy hazai versenyén túlvállalta magát a pályán kívüli kötelezettségekkel: számos forgatás, PR-megjelenés és egy Supercar-teszt is szerepelt programjában, ami túlságosan lestrapálta a nagydíj előtti napokban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: