DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Visszavágásra készül a Ferrari

Az olaszok F1-es csapatfőnöke és két pilótája is teljes meggyőződéssel állítja, hogy a Ferrari Ausztrál Nagydíjon látott tempója nem valós képet mutat, ezért Bahreinben revansra készülnek.

A várttól gyengébben, téli önmaga árnyékaként kezdte az idei Formula-1-es szezont a Ferrari alakulata, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon mind a rövid, mind a hosszú etapokon jelentősen elmaradt legnagyobb riválisától, a Mercedestől. A vasárnapi futam 58 köre alatt a két vörös autó közel egy percet kapott a futamgyőztes Valtteri Bottastól, amit az Ezüst Nyilak csapatfőnöke, Toto Wolff sem tart valós lemaradásnak. Ezt alátámasztotta Mattia Binotto, a Ferrari főnöke is, aki a különleges ausztrál aszfaltcsíkkal magyarázta a csapat visszaesését.

 ferrari-ausztralia-leclerc



„Voltak bizonyos külső tényezők, amelyek befolyásolhatták az autóink teljesítményét. A körülmények egyértelműen mások voltak, mint Barcelonában: egyenetlen aszfalt, erősebb szél, magasabb hőmérséklet. Ahogy Toto is tisztában van vele, nem sikerült eltalálnunk az autó egyensúlyát és a megfelelő tartományt – már ha ezt nevezhetjük annak. Abban biztosak vagyunk, hogy ettől több van bennünk, többre vagyunk képesek” – nyilatkozta a olaszok új csapatfőnöke.

A Ferrari beállítások szempontjából több különböző megközelítést is letesztelt az időmérő edzés kezdetéig, ám egyikkel sem sikerült elérnie azt az áttörést, amire számított. „Mindig azzal számolunk, hogy ha valami problémánk van, azt a hétvége előrehaladtával egyre jobbá tudjuk tenni. Ez most nem történt meg, ezért elemzésre haza kell vinnünk minden adatunkat. A szezon során ennek a hétvégének egy kivételnek kell lennie. Ha ezt megoldjuk, akkor még erősebben térhetünk vissza.”

A Ferrari két pilótája, Sebastian Vettel és Charles Leclerc is egyetért abban, hogy a csapat ettől többre képes. „Minden eszközünk, minden összetevőnk megvan. Ezen a hétvégén nem voltunk elég jók, de visszatérünk” – értékelt Vettel, akinek szavaival teljesen összecseng Leclerc nyilatkozata. „Nem mintha a teszt után egy másik autót hoztunk volna magunkkal. Köztudott, hogy furcsa egy pálya az ausztrál, az autók teljesítménye szempontjából nem ad reprezentatív képet. Meggyőződésem, hogy visszatérünk” – tette hozzá a monacói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: