DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mercedes: Idén Verstappennel is számolni kell

Ehhez viszont az kell, hogy a Honda hasonlóan jó teljesítményt nyújtson, mint a szezonnyitón. A holland a harmadik helyet szerezte meg, és a két Ferrari előtt végzett.

A Ferrari tehát nem működött jól, a Mercedes közelében sem járt, nem tudott a győzelemért harcolni, de ez még csak az első versenyhétvége volt, így nem szabad messzemenő következtetéseket levonni belőle. 

Lewis Hamilton szerint nincs ilyen messze a Ferrari, az viszont sokakat meglepett, hogy még a Red Bull is megverte őket a Hondával. Max Verstappen erőből tudta megelőzni Sebastian Vettelt, aki így a dobogóra sem ért fel a teszteken mutatott remeklés után.

 wolff-szerint-verstappen-is-eselyes-2019



A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is meglepődött, ugyanakkor örül is a japánok részsikerének: „Ha azt nézzük, hogy Verstappen meg tudta előzni Vettelt a hármas kanyarban, akkor megállapíthatjuk, hogy jó a motorerő. Más autónak nem sikerült a dolog, így szerintem a Hondának köszönhető. Jó látni, hogy visszatértek az élre, a Red Bull-lal közösen pedig nagy fenyegetést jelentenek.”

Az osztrák szerint jót tesz az F1-nek, ha az energiaitalosok a hollanddal beszállnak a bajnoki harcba: „Ha a Honda minden versenyen ilyen teljesítményt mutat, Max Verstappen a bajnoki címért is harcolhat. Számolnunk kell velük idén, de ez jó dolog. A Honda megérdemli, hogy visszakerüljön az élmezőnybe.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: