DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Horner: Gasly jobb választás volt, mint Sainz

Christian Horner szerint a Red Bull hosszabb távon mindenképpen jobban járt, hogy nem a fő várományos Carlos Sainzot igazolták le Max Verstappen mellé, hanem a fiatal francia Gaslyt.

Az energiaitalos istálló eredetileg nem is számolt azzal egészen júliusig, hogy egyáltalán csapattársat kell keresni a holland pilótának, mivel teljesen biztosak voltak abban, hogy a várakozásoknak megfelelően Daniel Ricciardo is meghosszabbítja szerződését a bikáknál. Ezzel szemben egészen váratlanul bejelentette, hogy elfogadja a gyári Renault ajánlatát és eligazol.

Ekkor sokak számára egyértelműnek tűnt, hogy a franciákhoz kölcsönadott Carlos Sainz tér vissza és foglalja el az ausztrál megüresedő helyét, ám végül nem így történt. Sok volt a találgatás, hogy talán Max Verstappen fúrta meg a spanyol szerződését, de a csapatfőnök kiáll saját döntése mellett, úgy véli, Sainz nagyon tehetséges, de Gaslyval többre juthatnak, ezért választották őt.

Gaslyban többet látott a Red Bull, mint Sainzban


„Carlos igen tehetséges versenyző és örülök, hogy a McLarennél folytathatta pályafutását a Formula-1-ben. De az volt az érzésünk, hogy Pierre-ben több a potenciál. Az életkor nem számít, bár saját magamat öregnek érzem már, mert a két pilóta életkorát összeadva sem érik el az enyémet. Pedig én vagyok az egyik legfiatalabb csapatfőnök” – nyilatkozta Christian Horner az f1only.fr szakportálon.

„Max Verstappen már megmutatta, mennyire magas szintű teljesítményre képes, leginkább a 2018-as év második felében láthattuk, ez óriási erőssége. Pierre előtt még hosszú út áll, egyetlen évig versenyzett csak a Toro Rossónál és máris felhoztuk őt az anyacsapathoz, talán kicsit korábban is, mint számítottunk volna erre. Számíthat a teljes csapat támogatására. Annyi előnye van, hogy a juniorcsapatnál többéves (már 2017-ben is szerepelt beugróként Faenzában) tapasztalatot gyűjtött” – tette hozzá Horner.

Bár sokan úgy gondolják, Gasly túlzottan tapasztalatlan egy ilyen topcsapat üléséhez, de Verstappen sikereiből kiindulva az egészen ifjú pilóták is sikeresek lehetnek a Formula-1-ben. Nem lesz könnyű megmutatnia valós tudását, mivel például Jacques Villeneuve szerint is a Red Bull látványosan Verstappenre épül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: