DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton már a Hondától is nagyon tart

Bár még csak egyetlen futam zajlott le, a téli teszteken és az Ausztrál Nagydíjon látottak alapján Lewis Hamilton a Red Bull-Hondára is erős riválisként tekint és hármas harcra számít.

A téli szünetben rengeteg nyilatkozat látott napvilágot az energiaitalosok részéről, hogy új motorszállítójuk mekkora fejlődésen ment keresztül az elmúlt hónapokban. Sokan még ekkor is csak legyintettek és arra számítottak, ez csak nyilatkozatháború, mert valójában a japán erőforrás továbbra is gyenge lesz.

A téli tesztek után még magabiztosabbá vált a Red Bull vezetősége (a főtanácsadó egyenesen öt futamgyőzelmet és világbajnoki esélyeket vizionált), amit a nehéz pénteki nap ellenére az Ausztrál Nagydíj hétvégéje is alátámasztani látszik. Max Verstappen rögtön, első próbálkozásra megszerezte a Honda első dobogóját (2008 óta) és a holland a második helyezett Lewis Hamiltont is utolérte, de megelőzni végül nem tudta.

A Honda kezdi közelíteni a Ferrari és a Mercedes tempóját


A Honda egyáltalán nem szállt el a figyelemre méltó részsikertől, mert továbbra is érzik, hogy a Ferrari-Mercedes pároshoz képest hátrányban vannak a motorerő tekintetében. Ettől viszont még tény marad, hogy Max Verstappen Melbourne-ben mindkét Ferrarit maga mögé utasította, ráadásul Sebastian Vettelt a pályán előzte meg. Ez pedig Lewis Hamilton figyelmét és aggodalmát is felkeltette.

„A Red Bull képes volt megelőzni a Ferrarit, ami bámulatos. A bikák teljesen ott vannak a nyakunkon, ami azt vetíti előre, hogy egészen nagyszerű csatában lesz részünk hármunknak (a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari)” – mondta el Lewis Hamilton az Ausztrál Nagydíjat követően.

„Biztos vagyok abban, hogy a Ferrarival valami nem volt rendben a hétvégén, de abban még biztosabb vagyok, hogy az autójuk ettől még nagyon jó, egészen érdekes szezonunk lesz. Régóta itt vagyok már, ez egy hosszú évad lesz és ebből a versenyből is rengeteget tanultunk. A pohár részemről félig üres és félig teli, így is sok pozitívumot vihetünk haza a nyitófutamból” – tette hozzá Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: