DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brawn: A Ferrarinál sem tudják a hátrány okát

Az olasz gárda remekelt a téli teszteken, és mindenki őt kiáltotta ki esélyesnek az Ausztrál Nagydíjon. Ehhez képest a Mercedes tarolt, ráadásul a Red Bull-lal Max Verstappen is előrébb végzett.

A címvédő gárda ereje is meglepő volt, de vajon az energiaitalos alakulat tudja folytatni azt, amit a szezonnyitón láthattunk tőlük? Elsőre erősnek tűnt a Red Bull a Hondával, ráadásul a Ferrarit is erőből verték meg Ausztráliában, így Sebastian Vettel még a dobogóról is lemaradt. Toto Wolff kijelentette, ha így folytatja a Red Bull, Max Verstappen is bajnoki esélyes lehet.

Ross Brawn úgy látja, hogy az olaszoknál sem tudják, miért voltak lassúak (magukhoz képest): „Kívülről nézve nehéz megmondani, miért nem ment nekik, a versenyzőket és a mérnököket hallgatva pedig úgy tűnik, hogy a csapaton belül nem tudják azonosítani, mégis mi történt. Vettel és Leclerc sem volt igazán versenyképes a hétvége bármelyik szakaszán.”

„A Ferrari úgy érkezett meg Ausztráliába, hogy minden remekül sikerült nekik a nyolc napos téli teszten. Úgy tűnt, hogy a győzelemért harcolhatnak, ehelyett még a dobogót sem tudták megszerezni” – folytatta a brit szakember azzal, hogy az olaszok talán túlságosan nyugodtan érkeztek meg a szezonnyitóra.

 brawn-a-ferrarirol-2019



A Liberty Media vezetőjét egy tény még inkább meglepett: „Ha eltekintünk attól, mennyire maradtak el a Mercedes mögött, még inkább meglepő, hogy a Haas milyen közel volt hozzájuk. Az amerikai csapat, ami Ferrari erőforrást használ folyamatosan közelebb ért a barcelonai teszt óta.”

„Bár az igaz, hogy Albert Park egy szokatlan pálya, ami nem tükrözi vissza a helyes erősorrendet, de az is biztos, hogy itt is ugyanannyi pontot osztanak, mint bármelyik más helyszínen.”

Brawn szerint még semmi sem dőlt el, ráadásul átrendeződés is történik az olaszoknál: „Mattia Binotto még éppen beleszokik, hogy egyszerre csapatfőnök és technikai igazgató is. Nagyon tapasztalt és pontosan tudja, hogy most az első feladat az, hogy hétvégéről hétvégére tanulmányozzák az adatokat, anélkül, hogy pánikba esnének. Még csak március közepe van, a bajnokság pedig decemberben ér véget.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: