DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

2005 óta nem látott érdeklődés fogadta az Ausztrál Nagydíjat

Nagyjából 324.000 rajongó látogatott ki múlt hétvégén az Ausztrál Nagydíjra, hogy láthassa a szezonnyitót és Daniel Ricciardót új csapatában, amely 2005 óta a legmagasabb nézőszám Melbourne-ben.

A tavalyi évben globális nőtt a Formula-1-es futamok látogatottsága, ami nem meglepő, hiszen noha a Mercedes egyeduralma nem tört meg 2014 óta, de legalább már akadnak kihívóik, ami kétségkívül izgalmat hozott a sportba.

A szezonnyitó versenyen a kilátogató nézők megtekinthették Valtteri Bottas első ausztráliai győzelmét, azonban mégis csalódást keltő eredmény született számukra, hiszen kedvencük, Daniel Ricciardo versenye a Renault-val nagyjából öt másodperc után véget is ért. A rajtnál ugyanis leszakadt az első szárnya a Méhészborznak, aki aztán később feladni kényszerült 2019 első futamát.

14 éve nem fogadta ekkora érdeklődés az Ausztrál Nagydíjat


Andrew Westacott, az Ausztrál Nagydíj főszervezője elmondta a GPBlognak, hogy 2005 óta nem látott érdeklődés fogadta a szezonnyitót: „Elképesztő négy nap volt ez Melbourne-ben. Nézettségi rekordokat döntögettünk, nagyjából 324.100 fő látogatott ki a versenyhétvégére, ami a legnagyobb szám 2005 óta.”

„Folyamatosan zajlottak a különböző versenyek, miközben a pályán kívüli események is vonzották a tömeget. Láthattuk, amint Valtteri Bottas megszerzi első győzelmét Ausztráliában, és az új pilótafelállások, valamint a 2019-es szabálymódosítások mind hozzájárultak ahhoz, hogy ennyien kilátogattak. Sokaknak ez volt az első Formula-1-es élménye.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: