DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff szerint a Ferrari csak a beállításokkal ment rossz felé

Toto Wolff úgy véli, hogy amíg a Mercedes nagyon ráérzett a melbourne-i beállításokra, addig a Ferrari teljesen rossz irányba ment, de a teljesítménnyel nincs gond az olaszoknál - Bahreinben másra számít.

Toto Wolff, a Mercedes vezére egyelőre nem tulajdonít túl nagy jelentőséget annak, hogy a Ferrari ennyire lyukra futott Melbourne-ben - Barcelonában még egyértelmű favoritnak tűntek a maranellóiak, az Ausztrál Nagydíjon azonban közük sem volt a Mercedeshez és szemlátomást saját maguk sem értették, hogy mi is történik.

"Az biztos, hogy a Ferrari nem teljesítette az elvárásokat, de szerintem elég trükkös igazán jól beállítani ezeket az autókat. Egy versenyhétvégén alapvetően két napunk van megtalálni a megfelelő beállítást és szerintem ők rossz felé indultak, nem hiszem, hogy nagy gondjuk lenne a teljesítménnyel" - idézi őt az Autosport.

melbi



"Igen, azon meglepődtem, hogy nem láttam őket a dobogón, mert nagyon erősnek tűntek Barcelonában. Bahrein azonban teljesen más, egészen eltérő aszfalttal, nagy meleggel és szerintem ott másképp alakulhatnak az erőviszonyok" - tette hozzá.

"Úgy jöttünk Melbourne-be, hogy nem tudtuk, hogy elég jó-e a tempónk vagy sem és elég meglepő volt az, hogy mekkora az előnyünk, illetve hogy mennyire nem működik jól a Ferrari. Az igazság viszont szerintem valahol középen van, ők rossz felé indultak, nekünk pedig jól összeálltak a dolgok" - vonta le a következtetést Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: