DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel örül Bottas győzelmének

Valtteri Bottas mindenkit elsöpört Ausztráliában, óriási győzelmet aratott. A rivális Sebastian Vettel is több okból örül a finn győzelmének, amire a tavalyi év után senki nem számított.

A 2018-as szezon a rutinos finn pilóta rémálmaiban jöhet elő, többször is rendkívül közel állt a futamgyőzelemhez, de valami mindig közbejött. Volt, hogy egy váratlan defekt, előfordult, hogy egy stratégiai hiba, de Oroszországban például egy csapatutasítás fosztotta meg a biztos győzelemtől.

Az idei idénynyitón azonban nem volt kérdés, a rajtnál állva hagyta Lewis Hamiltont is, majd folyamatosan növelve előnyét, a futamot abszolút mértékben dominálva szerezte meg a győzelmet és a leggyorsabb körért járó extra pontot is könnyedén söpörte be a tavaly (futamgyőzelmek tekintetében) Hamiltontól 11:0 arányban vereséget szenvedő Bottas.

A téli tesztek után mindenki a Ferrarit tekintette a mezőny leggyorsabbjának, ez viszont Melbourne-ben abszolút nem látszott. Az időmérőn hét tizeddel kapott ki Vettel (Leclerc még nagyobb különbséggel), a versenyen pedig Bottas közel egy percet vert a négyszeres világbajnokra, aki ennek ellenére örül a finn sikerének, mivel szerinte nagyon rászolgált már a tavalyi borzalmas éve után.

Vettel kedveli Bottas személyiségét és örül a sikerének


„Kedvelem őt és boldog vagyok, hogy nyert. Igazán rendes fickó. Nem hinném, hogy bármiben is változott volna tavaly óta, úgy vélem, mindig is megvolt a sebessége. Egyértelmű, hogy tavaly számos okból nem ment jól neki, de örültem, amikor megmondták nekem, hogy ő nyert” – idézi Sebastian Vettelt a Crash.net szakoldal.

„Láthatóan nagyon nagyon messze előttünk járt, ami nem túl jó hír számunkra. De mivel kedves srác, boldog vagyok, hogy ezúttal végre ő ünnepelhetett. Hogy mi okozta a hatalmas lemaradásunkat? Az egész második etap gyengére sikeredett a közepes keveréken. Az elsővel még aránylag elégedett voltam.”

„Még nem tudjuk ennek okát, úgyhogy mélyebben kell megvizsgálnunk, miért történt ez. Valami történt, amit még nem tudunk” – tette hozzá Vettel, aki Bottas személyiségén kívül azért is örülhet a finn győzelmének, mert így legalább nem a legnagyobb riválisnak tartott Lewis Hamilton szerezte meg a 25, esetleg 26 pontot. A Ferrarinak azonban fel van adva a lecke, mert az erőviszonyok egészen máshogy alakultak, mint ahogy azt Barcelona után sokan hitték.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: