DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Vettel: Egyszerűen túl lassúak voltunk

A Ferrari F1-es pilótája győzni jött Melbourne-be, ehelyett egy pillanat sem akadt az Ausztrál Nagydíjon, amikor valóban versenyképesnek tűnt volna az autó alatta.

Sebastian Vettel harmadik helyről kezdhette meg a 2019-es szezon első versenyét, az Ausztrál Nagydíjat – abban a reményben, hogy a versenytempójuk sokkal jobb lesz az időmérő edzésen látottnál. Nos, bizakodásuk hamisnak bizonyult, ugyanis a futamnak egyetlen pillanata sem akadt, amikor úgy tűnt volna, hogy birokra tudnak kelni a Mercedesszel.



 

Sebastian Vettel a kiállások után szakadt le leginkább, amelynek meglett az ára: a remek tempóban autózó Max Verstappen a sarkára lépett, és egy kör alatt megelőzte a németet, aki végül csaknem egy perces hátrányban élt célba a domináns győzelmet arató Valtteri Bottas mögött.

„Egyszerűen lassúak voltunk” – mondta szomorúan a kamerák kereszttüzében a négyszeres világbajnok a leintést követően. „Nagyon szenvedtem a gumikkal, és úgy tűnik, mindenkinek sokkal kevesebb problémája volt mint nekem – még ha figyelembe vesszük azt a kört is, amikor cseréltem.”

„Semmi esélyem volt arra, hogy csatázzak másokkal, egy idő után pedig már csak azt tartottam szem előtt, hogy eljussak a végéig” – mondta Vettel, majd hozzátette, hogy ettől eltekintve még nem kell komoly következtetéseket levonni a melbourne-i eseményekből a szezon további részére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: