DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc: Nem ez volt életem versenye

Első ferraris versenyén az ötödik helyen ért célba Charles Leclerc, akinek szégyenkezni nincs oka, hiszen csapattársa is csak negyedik lett. Nem ez volt élete versenye, de nem szabad még pánikolni.

Charles Leclerc tavaly olyan szinten robbant be a Formula-1-be, hogy a Ferrari szinte azonnal, már fél év után szerződtette a fiatal monacói pilótát, aki a mai napon teljesítette első versenyét a Scuderia versenyzőjeként.

Elégedett azonban nem lehetett, hiszen nem elég, hogy a két Mercedest a rajt után nem is látták, de még Max Verstappen is bőven előttük ért célba a Red Bull-Hondával, így a japán erőforrás 2008 után tért vissza az F1 dobogójára.

A Ferrari csalódást keltően indította 2019-et


„Hát, nem ez volt életem versenye” – kezdte Charles Leclerc. „Viszont egy másik szemszögből nézve, Ausztrália eléggé furcsa pálya. Nem szabad pánikba esnünk, és erre nincs is okunk, de rengeteg munka vár még ránk, mivel a Mercedes rendkívül erősnek tűnik. Ugyanakkor szerintem az igazság az, hogy valójában közelebb vagyunk hozzájuk, mint ahogyan ma látszott.”

„A rajtom egészen jóra sikeredett, de aztán az első kanyar kijáratánál Seb nem nagyon látott engem, így kénytelen voltam kimenni a fűre. Később ezt a pozíciót már nem tudtam elvenni tőle, ráadásul ennél a szituációnál Max is visszaelőzött, így csak ötödikként fejeztem be a versenyt.”

Legközelebb két hét múlva, Bahreinben javíthatnak a Ferrari versenyzői, amely a Formula-1 999. versenye lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: