DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc: Közelebb vagyunk a Mercedeshez, mint ahogy az most tűnik

Bár a Ferrari reménytelenül le volt maradva a Mercedeshez képest, sőt, még a Red Bullban Max Verstappen is jóval előtte ért célba, az olaszok újonca, Charles Leclerc egyáltalán nem pánikol.

Amennyire jónak tűnt a Ferrari a barcelonai két teszthét során, annyira voltak ma elveszve az Ausztrál Nagydíjon. Sebastian Vettelnek csak a negyedik hely jutott, hozzá képest pedig alig lemaradva futott be a monacói új igazolás, Charles Leclerc, miután a csapat arra kérte, maradjon rutinosabb csapattársa mögött, és ne támadja Vettelt. A két Ferrari-pilótának a futamgyőztes Valtteri Bottashoz képest tetemes, több mint 50 másodperces volt a hátránya, de még az őket faképnél hagyó Max Verstappen is jelentősen előttük ért be.

Pedig egyébként Leclerc versenye nem így indult... „Egészen kiválóan sikerült a rajt, annyira, hogy már ott találtam magam a csaták kellős közepén” - idézte vissza a történteket az olasz Motorsport.comnak. „Megpróbáltam megelőzni Maxot, de ott találtam magam előtt Sebet, akit a két Mercedes blokkolt. Ki is mentem Seb külső oldalára, és nem tudom, hogy látott-e, de le kellett mennem a pálya külső oldalára is emiatt.”

00119001_616



Voltak olyan megingások is, amihez még csapattárs és rivális sem kellett - ekkor a monacóinak a füvön kellett végigszánkáznia. „Az első etapom során elkövettem egy hibát, de egyébként is nehezen volt vezethető az autó. A kiállás utáni etap már sokkal pozitívabb volt. Megvolt a tempóm, hogy utolérjem és akár meg is előzzem Sebet, de a csapat úgy döntött, ennek a felállásnk kell maradnia, és befagyasztotta a csatát. De érthető ez, hiszen semmit nem nyertünk volna ezen.”

Ettől függetlenül azért nincs világvége-hangulat Maranellóban. „Az első etap komplikált volt, a második kevésbé, most ki kell elemeznünk ezzel kapcsolatban az adatokat, mert nincs még meg mindenre a magyarázatunk. Nem volt jó verseny, viszont azt is tudjuk, hogy Melbourne egy atipikus pálya. Tudjuk, hogy erős a Mercedes, de annyira messze sem vagyunk tőlük, mint amennyire az tűnik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: