DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Bottas megmagyarázta káromkodós rádióüzenetét

Szokatlanul nyersen fogalmazott a futamgyőztes az F1-es Ausztrál Nagydíj levezető körében - a finn most megmagyarázta, hogy mit is értett a rövid, de annál hatásosabb mondat alatt.

Amikor Valtteri Bottas új versenymérnöke, Riccardo Musconi megdicsérte pilótáját a verseny végén, mondván, az visszavágott a tavalyi évért, a finn csak ennyit válaszolt: „Azoknak, akik kételkedtek: b*sszák meg!” (videó itt)

A sajtó természetesen élénken érdeklődött az iránt, hogy a győztes kinek címezte a mondatot, Bottas pedig azt mondta, hogy spontán hagyták el száját ezek a szavak. „Csak úgy jött, üdvözletemet akartam küldeni” – fogalmazott szarkasztikusan a finn. „Ennyi, hogy őszinte legyek, nem gondoltam semmit, és nem terveztem meg.”



„Nagyon sokan vannak, akik támogatnak, ennek pedig nagyon örülök. Mindig vannak csúcs- és mélypontjaink, és általában észre tudom venni, hogy kik állnak mellettem igazán. A nehéz idők során aztán ott a másik oldal, amely általában negatív. Ez az ő gyengeségük, szóval nincs vele bajom” – vélekedett.

Amikor arról kérdezték a futamgyőztest, hogy szerinte az őt tavaly pellengérre állító kritikák igazságtalannak bizonyultak-e, így válaszolt: „Nem mondanám igazságtalannak, mert mindenki azt mond, amit akar. Csak azok, akik megkérdőjelezik, néha a tükörbe nézhetnének, és elgondolkodhatnának azon, hogy miért is teszik ezt. Most már nincs bajom ezzel.”

Bottas szerint a Melbourne-ben aratott diadala egyértelműen növelni fogja az önbizalmát a következő futamokon. „A sportban, de különösen ebben a sportágban rengeteget számít az a magabiztosság, amely az eredményekből fakad. Biztosan lesznek nehéz periódusok az év során, de mindig emlékezni fogok a remek pillanatokra” – tette hozzá a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: