DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Binotto: Péntek óta nem találtuk magunkat

Három nap alatt a mennyből a pokolba zuhant a Ferrari: a tesztek alapján első számúnak kikiáltott csapat fényévekre volt a Mercedes tempójától, sőt, még az egyik Red Bulltól is kikapott. Az új csapatfőnök értékelte a látottakat.

Mattia Binotto első versenyét teljesítette a Ferrari csapatfőnökeként, de nem igazán lehet büszke csapata teljesítményére. Sebastian Vettel és Charlec Leclerc egy percet kaptak a győztes Valtteri Bottastól, ráadásul Max Verstappen is elbánt mindkettejükkel.

„Péntek óta nem találtuk magunkat a pályán, a verseny pedig remekül tükrözte az időmérőn látottakat” – értékelte Binotto a Ferrari Ausztrál Nagydíját az olasz sajtónak. „Megpróbáltuk megfelelően beállítani az autót, de nem sikerült. Ez egy olyan pálya, ahol ha egy pilóta nincs összhangban az autójával, akkor nem tudja keresgetni a határokat.”



„Sok adatunk van, melyeket ki kell elemeznünk, abban viszont biztosak vagyunk, hogy a mai teljesítményünk nem igazán mutatta meg az autó valós képességeit. Az SF90-ben sokkal nagyobb potenciál rejlik, csak valamilyen oknál fogva ezt nem sikerült kiaknáznunk Ausztráliában” – summázott a szakember.

Az olasz kitért arra is, hogy miért nem hívták be Charles Leclerc-t a futam végén, hogy friss gumikon megpróbálják megszerezni a plusz egy pontot a leggyorsabb körért. „Meg volt a lehetőségünk rá, hogy ezt kihasználjuk, de minden bokszkiállás kockázatot hordoz magában.”

„Fontosabb volt ennél, hogy hazahozzuk az autót és pontokat szerezzünk. Vannak olyan versenyek, ahol nem mi vagyunk a legjobbak, de fontos a pontszerzés, végül pedig inkább a biztosat választottuk. Persze felül fogjuk majd vizsgálni a döntést, de összességében okkal történt” – tette hozzá Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: