DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Akart, de egyelőre nem váltott üzemanyag-beszállítót a McLaren

Bár már 2019 legelső futamára ezt tervezték, egyelőre nem valósult meg az üzemanyag-beszállító cseréje: az Ausztrál Nagydíjon egyelőre továbbra is a BP/Castrol termékeit használták, a Petrobras pedig csak később jön.

A McLaren már egy évvel ezelőtt megegyezett a brazil olajcéggel, a Petrobrasszal, hogy 2019-től már ők szállítják a nagy múltú istállónak az üzemanyagot, az eddig alkalmazott BP/Castrol termékek helyett. Ehhez képest az istálló első embere, Zak Brown a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon bejelentette, hogy egyelőre maradtak az angol cég termékeinél, hiszen a vártnál hosszabb folyamat a közös nevezőre jutás motor és üzemanyag esetében.

„Zajlik a folyamat” - utalt arra a Motorsport.comnak Brown, hogy a 'házasítás' nem feltétlenül egyszerű művelet. Ettől függetlenül azért nem állnak rosszul az Ausztrál Nagydíj előtti állapot szerint. „Egyelőre még nincs az üzemanyag az autóban, de azt megelőlegezhetem, hogy hamarosan már az ő termékeiket használhatjuk majd.”

00119001_883



Zak Brownhoz hasonlóan vélekedett a csapatfőnök Gil de Ferran is. „Dolgozunk a közös fejlesztéseken a Petrobrasszal” - fogalmazott országa egyik legnagyobb cégéről de Ferran. „Benne voltak az előzetes terveinkben az esetleges nehézségek is, ezeket kell most kijavítanunk.”

A BP/Castrol egyébként a Renault gyári csapatának tulajdonképpeni házi üzemanyag-beszállítója, így akár kézenfekvő lehetne, hogy a McLaren, Renault-motoros istállóként szintén velük folytatja, hiszen a franciák motorjához optimalizálja majd üzemanyagát a beszállító is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: