DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Vettel: A kanyarokban nagyon sok időt veszítünk

A Ferrariban ülő Sebastian Vettel hét tizedes lemaradással szerezte meg a harmadik rajtkockát az év első időmérő edzésén. A német elmondta, tetemes hátrányukat az okozza, hogy nem elég gyorsak a kanyarokban.

Az Ausztrál Nagydíj kvalifikációján Lewis Hamilton bizonyult a leggyorsabbnak, ezzel a brit világbajnok sorozatban hatodik alkalommal indulhat az első rajtkockából az Albert Parkban. Tavalyi riválisa és a téli tesztek után legnagyobb esélyesnek kikiáltott Sebastian Vettel a harmadik pozíciót szerezte meg, közel hét tized másodperccel lemaradva az élen álló Mercedesek mögött. 

Vettel már a pénteki szabadedzéseket követően is arról beszélt, a Ferrari egyelőre nem úgy viselkedik alatta, mint a barcelonai teszteken, ezért nincs meg a kellő magabiztosság és ritmus sem. A német szerint tetemes hátrányuk ugyanakkor nem annak tudható be, hogy az SF90 nem kezelné jól a Pirelli abroncsait, csak egyszerűen nem elég gyors a kanyarokban.



„Nem hinném, hogy a gumikezeléssel lenne problémánk. Valamivel biztosan gond van, hiszen nem voltunk elég gyorsak, de ez nem az abroncsoknak tudható be, hiszen a közepes gumikon futott Q1-es körömmel is nagyon elégedett voltam” – nyilatkozta Vettel az időmérőt követően, hozzátéve, a gumikkal ellentétben az autó kanyarokban mutatott sebessége az, ami nagyobb fejfájást okoz számukra.

„Az egyenesekben nagyon jó a tempónk, a kanyarokban viszont nagyon sok időt veszítünk" – vélekedett a négyszeres világbajnok. „A tizenhat főként alacsony sebességű kanyar viszonylag egyenlően van elosztva a pályán, így ezekben elég könnyű időt veszíteni. És látva, milyen nagy a lemaradásunk, nyilvánvaló, hogy nem ezt nem a pálya egyetlen pontján gyűjtöttük össze.”

A vasárnapi versennyel kapcsolatban viszont úgy véli, az esélyük a győzelemre még a második sorból rajtolva is magas maradt. „Hogy mi lesz holnap? Fogalmam sincs. Viszont úgy gondolom, a futamon sokkal közelebb lehetünk hozzájuk. A hosszú etapok, amit a pénteki edzéseken láthattunk tőlük, nagyon erősek voltak, a miénk is rendben volt, de nem volt annyira jó, mint az övék, de összességében arra számítok, hogy az autó sokkal jobban fog működni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: