DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen: Semmi okunk a panaszra

A holland F1-es pilótának sikerült beékelődnie a két Ferrari közé az Ausztrál Nagydíj kvalifikációján, ezért úgy véli, mindent kihoztak a Red Bull RB15-ös teljesítményéből, amit csak lehetett.

A tesztek után nem lehetett megállapítani, hogy hol is áll pontosan a Red Bull a vezérnek tűnő Ferrari mögött– aztán jött a szezonnyitó hétvége, ahol kiderült, a Mercedesnél a tempóelőny, a vörösökre pedig a Hondára váltó energiaitalosok is veszélyt jelenthetnek.

Max Verstappen 1:21,320-as idejével negyedik helyre lőtte be autóját, Sebastian Vettel mögé és Charles Leclerc elé, sőt, a holland lemaradása kevesebb, mint másfél tized volt német riválisához képest.



„Végül is negyedikek vagyunk, ezért nem panaszkodhatunk, különösen a korábban tapasztalt nehézségek után” – idézte Verstappent a pilóta hivatalos weboldala az időmérő edzés után.

„Sokkal jobbak voltunk, mint az edzések során. Nagyon közel voltunk egymáshoz, ezért ha nem tudunk megfelelő egyensúlyt találni a harmadik gyakorláson, valami teljesen más dolgot kell kipróbálnunk – erről pedig nem tudhatod, hogy be fog-e válni. Szerencsére elég jól jöttünk ki belőle” – tette hozzá a holland.

A Red Bull egyik szeme sír, a másik pedig nevet a melbourne-i időmérő után: nevet, hiszen Verstappen a vártnál jobb teljesítménnyel rukkolt elő, és sír, mert a Daniel Ricciardo helyét elfoglaló Pierre Gasly bennragadt a Q1-ben. A francia szerint stratégiai hiba okozta korai búcsúját, hiszen a Red Bull túl optimistán ítélte meg továbbjutási esélyeit az első körök után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: