DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Toto Wolff még nem kéri a bajnoki címet

Vannak, akik a 2019-es szezon egyetlen időmérője alapján kikiáltották a Mercedest az idei világbajnoknak. Toto Wolff elképzelhetőnek tartja, hogy Melbourne csak egy kiugrás, a tavalyihoz hasonló harcot vár a szezonban.

Nagyon is ismerős az erőviszonyok képe, melyet az Ausztrál Nagydíj időmérője festett: a Mercedes kisajátította az első sort és hét tizedmásodpercet adott a legközelebbi üldöző csapatnak, mintha csak az elmúlt szezonok akármelyikét játszanák újra. Ezért merülhetett fel a kérdés már azelőtt, hogy az év első versenyét egyáltalán lefutották: a Mercedes a hatodik világbajnoki cím megszerzését tervezi?

„Szeretném így folytatni, még szép, de nem hiszem azt, hogy ez lehet az elvárás ezentúl” – idézi a racefans.net Toto Wolff csapatvezetőt. „Úgy vélem, a bajnokságért egyenlő harc fog folyni, akárcsak az előző évben.”

„Csak azért, mert nagyon jó péntekünk és nagyon jó első szombatunk volt Melbourne-ben, még nem következik, hogy ez egy ’hazafutás’ lesz a bajnoki címért. Éppen ellenkezőleg, úgy gondolom, hogy mint tavaly, addig kell nyújtózkodnunk, amíg tudunk, kő kövön nem maradhat, ahogy Barcelonában, hogy olyan versenyképesek maradjunk, mint ma voltunk.”



Lewis Hamilton úgy fogalmazott, a Mercedes tempóelőnye „igazi sokk volt”, Valtteri Bottast szavai szerint „ledöntötte a lábáról”. Pilótáit visszhangozta Toto Wolff, mikor arról beszélt, nem tudta, mire számítson Ausztráliában. Hozzátette, a melbourne-i pálya különleges jellegéből fakadóan sem szabad a mai tempóból messzemenő következtetést levonni.

„Amikor Ausztráliába érkeztünk és pénteken nekiindultunk, nehéz volt megmondani, mire számítsunk. Hogy a leggyorsabbak vagyunk-e vagy nem, hogy szoros lesz-e. Aztán nagyszerű péntekünk volt, de ebben sem bíztunk meg teljesen. Az autó ugyanolyan erős volt ma is. De a barcelonai nem a legkönnyebb kezdés volt, és még most sem lehet megállapítani, kiugrásról van-e szó, mivel Melbourne egy eltérő pálya. A kérdés, hogy hosszabb távon is olyan gyors-e az autónk, amilyennek ma tűnt” – értékelte a szombati napot Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: